Novi fosili »zažgali« turobno in deževno Radgono

Kljub nekoliko slabšem vremenu Radgonska noč 2018 odlično uspela

Prlekija-on.net, četrtek, 30. avgust 2018 ob 08:56
Radgonska noč 2018

Radgonska noč 2018

Podobno kot že vrsto let, je tudi letos živahno sejemsko vzdušje ob odprtju Agre in Inpaka dopolnilo še pestro dogajanje v okviru tradicionalne prireditve Radgonska noč 2018, ki je potekala na Trgu svobode v središču Gornje Radgone. Organizatorji Radgonske noči iz Zavoda Kultprotur in TD Majolka, so prireditev zasnovali kot prijeten dogodek za različne generacije in okuse. Vse skupaj bi se moralo začeti že zgodaj popoldan, z Majolkino golažijado, ki pa je bila zaradi neugodnih vremenskih razmer žal odpovedana. Dogajanje se je tako pričelo z otroškim programom, ki se je, prav tako zaradi dežja, preselil v bližnje prostore Mladinskega centra. Otroci so se z malo Mursko deklico in njenim prijateljem štrkom Jožijem podali na nepozabno potovanje na katerem so spoznali kulturno dediščino in mnoge skrite kotičke naše čudovite dežele. Po predstavi so otroci z obema še zaplesali, vsak pa si je lahko na delavnicah izdelal tudi majhno Mursko deklico.

V večernem delu, ko je vse zbrane pozdravil tudi župan občine Gornja Radgona, Stanislav Rojko, je občinstvo najprej segrela prekmurska glasbena skupina Metulj, znana po priredbah ljudskih pesmi. Slabe vremenske napovedi, turobno in megleno nebo, ter tudi močna ohladitev niso odvrnili obiskovalcev, saj je glavno zvezdo večera, legendarno YU skupino Novi fosili, pričakalo več tisoč obiskovalcev in tudi tokrat so se izkazali za vredne svojega imena ter pričarali čudovit, nostalgično obarvan večer.

Novi fosili so ena najbolj priljubljenih skupin na območju nekdanje Jugoslavije. Skupina je bila ustanovljena leta 1969 v Zagrebu, prvi odmevnejši uspeh pa so dosegli s hitom Diridonda leta 1976. Skupno so izdali 22 albumov, prodali preko 20 milijonov plošč in ustvarili številne uspešnice, ki so zaznamovale več generacij. Na koncertih izvajajo izključno svoje pesmi, torej Dujmićeve mojstrovine, kar je njihova posebnost in hkrati glavno pravilo. Zadnji del odlično obiskane prireditve, kjer ni manjkalo dobre kapljice in izbranih kulinaričnih dobrot, pa je tam v zgodnjih jutranjih urah zaključila omenjena (pred)skupina Metulj.



Več v Družabno