Nastop 118 kulturnikov pri stolpu Vinarium

Ljubiteljsko ljudsko petje in igranje negujejo v številnih društvih

Filip Matko Ficko, četrtek, 30. avgust 2018 ob 11:51
Festival ljubiteljske kulture pri stolpu Vinarium

Festival ljubiteljske kulture pri stolpu Vinarium

Med množico manifestacij in prireditev, ki se letos odvijajo v Lendavi kot predpriprava na kandidaturo »Lendava - evropsko mesto kulture 2025«, je v dneh od 27. do 31. avgusta pred stolpom Vinarium v Lendavskih goricah potekal »Festival ljubiteljske kulture«, ki ga je pripravila Zveza kulturnih društev Lendava. Tako je v torek, 28. avgusta zvečer, nastopilo kar 118 ljubiteljskih pevcev in glasbenikov, ki se združujejo v 15 skupinah po Pomurju, pa tudi v sosednji Madžarski.

Nastopili so: mešani pevski zbor »Renkovski pevci« Kulturnega društva Anton Martin Slomšek Renkovci, ljudski godci »Gomilički Degaši« Kulturno-prosvetnega društva Pedal Gomilica, madžarski ljudski pevci Kulturnega društva Petöfi Sandor Dolina, madžarski ljudski pevci Turistično - kulturnega društva Tulipan Radmožanci, ljudske pevke Kulturnega društva Fran Saleški Finžgar Žižki, madžarske pevke iz Male Kaniže (Arvacska Dalkör Kiskanizsa) na Madžarskem, slovenske ljudske pevke Kulturno - turističnega društva Tulipan Radmožanci, pevke ljudskih pesmi Kulturnega društva Štefan Raj Turnišče, madžarski ljudski pevci Kulturnega društva Jozsef Attila Kapca, slovenski ljudski pevci Kulturnega društva Hotiza, ljudske pevke Kulturnega društva Renkovci, ljudska pevca (zakonca Donko) Kulturnega društva Bistrica, slovenski ljudski godci »Gaberski mantraši« Kulturnega društva ZarjaGaberje, vokalno - instrumentalna skupina »Cvetje v jeseni« pri Društvu upokojencev Tišina ter madžarske ljudske pevke Kulturnega društva Petöfi Sandor Čentiba.

Nastope sta povezovala napovedovalka v slovenščini ter napovedovalec v madžarščini, vsem skupinam je Danijela Hozjan iz ZKD Lendava izročila pisna priznanja, vsi pa si bili po svojem nastopu deležni še pogostitve z jedačo in pijačo.Več v Kultura in izobraževanje