Tišina: Večer glasbe, petja, plesa in smeha

Že šestič tradicionalna ljudska prireditev ob Ivanocyjevih dnevih

Filip Matko Ficko, četrtek, 6. september 2018 ob 08:23
Večer glasbe, petja, plesa in smeha

Večer glasbe, petja, plesa in smeha

Turistično društvo Gradišče in Društvo upokojencev Tišina ter njegova vokalno instrumentalna skupina »Cvetje v jeseni« so v ponedeljek, 3. septembra zvečer, odlično izpeljali »Večer glasbe, petja, plesa in smeha«, ki je bil že šesta zapovrstjo izvedena tovrstna prireditev, ki sodi v okvir vsakoletnih Ivanocyjevih dni na Tišini.

Od 19.30 dalje so na odru posebnega prireditvenega šotora pred cerkvijo Marijinega rojstva na Tišini nastopile raznovrstne skupine, ki so obudile spomin na ljudske pesmi, melodije in plese ter od časa do časa tudi izvabile smeh poslušal in poslušalcev oziroma gledalk in gledalcev. Nastopili so: Mešani pevski zbor Černelavci, Ljudski godci Černelavci, dramska skupina »Močnikovi« pri Kulturnem društvu Rogašovci, vokalno instrumentalna skupina »Mörski godci«, Taj trio, folklorna skupina Kulturno umetniškega društva Gornji Petrovci, vokalno instrumentalna skupina »Vinski bratje« in seveda še vokalno instrumentalna skupina »Cvetje v jeseni« ob svoji tokratni desetletnici delovanja.

Vesna Rebrica (Turistično društvo Gradišče), Jože Poredoš (Društvo upokojencev Tišina) in Ema Vezjak (Vokalno instrumentalna skupina »Cvetje v jeseni«) so lahko vsekakor zadovoljni, kajti letošnja prireditev v okviru Ivanocyjevih dni jim je vsestransko uspela, vsi skupaj pa so ob zaključku v prireditvenem šotoru zapeli »Prav lepa je tišinska fara«.



Več v Kultura in izobraževanje