»Dosorjeva Vetrnica« 2018: 1200 obiskovalcev

Festivalsko dogajanje ob 10-letnici DOSOR-ja

Filip Matko Ficko, sobota, 8. september 2018 ob 07:30
Nastop Helene Blagne v juniju

Nastop Helene Blagne v juniju

Kot vemo, je 3. septembra leta 2008 bil uradno odprt DOSOR, Dom starejših občanov Radenci, ki je svoje prve stanovalke in stanovalce sprejel že v začetku julija istega leta. Tako je sedaj mimo njegova 10-letnica delovanja in 3. septembra 2018 zvečer je bila v DOSOR-jevi razstaviščni avli izvedena zabavna prireditev karaoke. S to zabavo se je pravzaprav zaključilo že četrto poletno festivalsko dogajanje pod delovnim naslovom »Dosorjeva Vetrnica«, ki je bilo istočasno tudi neke vrste praznovanje letošnje 10-letnice delovanja tega doma starejših.

Z nastopi znanih imen slovenske zabavne scene ter družabnih karaok se je v času od junija do septembra prireditev »Dosorjeve Vetrnice« udeležilo preko 1200 obiskovalcev. Skupaj s stanovalkami in stanovalci doma, DOSOR-jevimi sodelavci in prostovoljci so lahko uživali ob nastopih Helene BlagneLada LeskovarjaSaša StaretaŠpele Novak Primurčice in Štajerskih fakinovter enkrat mesečno tudi ob izjemno priljubljenih karaokah. Stanovalke in stanovalci DOSOR-ja, ki zaradi svojih omejitev težko zapustijo svoje sobe, so lahko dogajanje na DOSOR-jevem poletnem odru spremljali s svojih balkonov in tudi uživali.

Z jesenjo, ko se je festival »Dosorjeve Vetrnice« zaključil, pa sledijo drugi dogodki: odprtja razstav znanih umetnikov, nadaljevali pa se bodo tudi pogovorni večeri pod delovnim naslovom »Sledi«.



Več v Družabno