Prišel v vinograd ter pričel žaliti in izzivati k pretepu

Kršitelju bo izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru

Prlekija-on.net, ponedeljek, 17. september 2018 ob 19:05
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 14. septembra, ob 10:45 uri so v enoti sprejeli ustno kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanje goljufije. Po zbranih obvestilih bodo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 16:23 uri so bili obveščeni o napadu psa na območju naselja Podgorci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da lastnik ni poskrbel za primerno varstvo dveh psičk, kateri sta napadli raco. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 16:47 uri so bili obveščeni o poškodovanju osebnega avtomobila. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec na parkirnem prostoru v Veliki Nedelji namerno poškodoval osebni avtomobil. Po zbranih obvestilih bodo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

V soboto, 15. septembra, ob 10:35 uri so bili obveščeni o poškodovanju parkiranega osebnega avtomobila ob lokalni cesti v naselju Koračice. Evidentirali so KD Poškodovanje tuje stvari. Ob 12:36 uri so bili obveščeni o prevrnitvi traktorja v Jastrebcih. Na kraju je bila tudi ekipa NMP iz ZD Ormož in ormoški gasilci. Evidentirali so KD Povzročitev splošne nevarnosti.

Ob 21:50 uri so na glavni cesti v naselju Mihovci pri Veliki Nedelji kontrolirali voznika osebnega avtomobila, med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola, zato mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja, zoper kršitelja pa bo podan obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ormožu.

Ob 21:58 uri so na območju mesta Ormož opazili sumljivo osebo. Po izsleditvi osebe je bilo po zbranih obvestilih ugotovljeno, da je osumljena storitve kaznivega dejanja vloma na območju Policijske postaje Podlehnik.

Ob 1:27 uri so bili obveščeni o domnevnem pretepu na območju Pavlovskega vrha. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do pretepa med dvema osebama, ena oseba je iskala zdravniško pomoč v Zdravstvenem domu Ormož. Po vseh zbranih obvestilih bodo zoper kršitelja ustrezno ukrepali.

V nedeljo, 16. septembra, ob 13:00 uri je patrulja na glavni cesti v naselju Grabe začasno odvzela vozniško dovoljenje tujcu, zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Po plačilu izrečene globe zaradi prekoračene hitrosti in alkohola, mu je bila tudi prepovedana nadaljnja vožnja.

Ob 13:51 uri so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v Podgorcih. Patrulja je na kraju ugotovila, da je kršitelj prišel v vinograd k oškodovancu in ga pričel žaliti in izzivati k pretepu. Kršitelju bo izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

Ob 18:17 uri so bili obveščeni o pobegli živali - teletu, katero je prišla iz njive s koruzo. Patrulja je na kraju ugotovila lastnika živali in ga obvestila o njenem zadrževanju.


V času od 16. 9. do 22. 9. 2018 poteka TEDEN MOBILNOSTI, ob rednem delu bodo opravljali nadzor prometa s poudarkom predvsem na vožnji pod vplivom alkohola in prekoračitvami hitrosti. Vse občane obveščajo, da je bil najden ključ od osebnega avtomobila znamke VW z rdečim usnjenim obeskom, lastnik lahko ključ prevzame pri dežurnem PP.



Več v Črna kronika