Glasba je še vedno ena izmed odličnih terapij

Radenci: Jesenski koncert na vrtu v Kajuhovi ulici 5

Filip Matko Ficko, sobota, 29. september 2018 ob 16:21
Zbrano poslušalstvo na vrtu

Zbrano poslušalstvo na vrtu

V Radencih so bili nekoč zelo znani festivali komorne glasbe, igralo in prepevalo ter plesalo se je na odličnih prireditvah pod naslovom »Radenska noč«, tudi v veliki športni dvorani so od časa do časa nastopili znani glasbeni ansambli in pevci. Toda to so le še spomini...

Na vse to so se spomnili udeleženke in udeleženci »Koncerta na vrtu«, ki sta ga na dvorišču svoje domačije v Radencih v Kajuhovi ulici 5, pripravila v imenu Društva Zdravje in glasba Radenci kar predsednik tega društva prof. glasbe Berislav Budak in njegova zakonska partnerica dr. Irena Trojnar Budak, specialistka splošne medicine. Slednja je 27. septembra zvečer vse pozdravila na svojem vrtu ter ob tem opomnila na pomen glasbe kot terapevtskega sredstva. Odlično vzdušje vseh ob poslušanju igranja na klavir prof. Budaka je pritrdilo besedam doktorice, ki se je ob tem pri svoji domačiji izkazala tudi kot odlična gostiteljica: postregla je z več vrstami peciva ter brezalkoholnimi pijačami, a tudi »ta pravega« vina ni manjkalo za zdravico.

Po pogostitvi in slišani glasbi so si še nekateri udeleženke in udeleženci med potjo domov požvižgavali ali mrmrali priljubljene melodije, ki so jih slišali na koncertu. Bil je to klasični opus F. Chopina, filmska glasba (Swing standards), francoski šansoni, črnska duhovna glasba ter številni evergreeni (Cool Porter, Abba, Beatles...).



Več v Kultura in izobraževanje