V družbi vinskih kraljic opravili svečano trgatev mestnega trsa

Tradicionalno prireditev Prleška brotva v atriju Mestne hiše, kjer so opravili svečano trgatev mestnega trsa, modre kavčine ali žametne črnine - potomke Stare trte, najstarejše žlahtne vinske trte na svetu

Prlekija-on.net, sobota, 6. oktober 2018 ob 08:09
Prleška brotva 2018

Prleška brotva 2018

V petek, 5. oktobra, sta Društvo vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer in Klub Martina - klub vinskih kraljic Ljutomera, pripravila tradicionalno prireditev Prleška brotva v atriju Mestne hiše, kjer so opravili svečano trgatev mestnega trsa, modre kavčine ali žametne črnine - potomke Stare trte, najstarejše žlahtne vinske trte na svetu.

Zbrane so nagovorili ljutomerska vinska kraljica »Martina XIX« - Tjaša Kovačič, županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba in oskrbnik trte Mihael Kuhar, ki je nato opavil trgatev, v kateri so nabrali 95 lepih grozdov, predsednik Društva vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer, Stanislav Kaučič pa je predstavil letino.

Na trgatvi so bile poleg ljutomerske vinske kraljice prisotne tudi 3. vinska kraljica Jeruzalemsko-Ormoških goric, Katja Kolarič, 6. Kogovska vinska kraljica, Nives Plemenič in 11. vinska kraljica Radgonsko-Kapelskih goric, Katja Klobasa.

Za kulturni program so poskrbeli Katja Vunderl z otroci iz OŠ Janka Ribiča Cezanjevci, veteranska godba Ljutomer ter Klub prleških babic s kvartetom Jeruzalem in folklorno skupino.

Po koncu trgatve je sledila še pogostitev in degustacija prleških vin vinogradnikov Vinogradništvo Kovačič, Vinoreja Kaučič, Vinogradništvo Ozmec, Vinogradništvo Krampač, Turistična kmetija Frank Ozmec, Vinogradništvo Marič, Vinogradništvo Smolkovič in Vinogradništvo Lipovec.



Več v Družabno