Ptujčani učijo Britance pravilne izgovorjave mesta in jih vabijo na Ptuj

Ptuj je najtežje izgovorljivo mesto na svetu med britanskimi turisti

Prlekija-on.net, sobota, 6. oktober 2018 ob 11:06
Ptuj

Ptuj

Novica, da je Ptuj najtežje izgovorljivo mesto na svetu med britanskimi turisti, ki jo je v preteklih tednih objavil znani britanski časopis Daily Mail, odmeva tudi v najstarejšem slovenskem mestu. Raziskava, da kar 92 % Britancev izgovori ime najstarejšega slovenskega mesta napačno, je Zavod za turizem Ptuj navdahnila za snemanje novega promocijskega videa, v katerem Ptujčani na simpatičen način podučujejo tuje turiste o pravilni izgovorjavi njihovega mesta.

»Odločitev, da posnamemo video, ki bi na humoren način izpostavil jezikovne zagate britanskih turistov je spontani odziv na novico britanskega časopisa. Tudi sami pri stiku ne samo z britanskimi, ampak tudi s številnimi drugimi tujimi gosti, opažamo zanimive izpeljave imena našega mesta,« izpostavlja svetovalka za razvoj turizma na Zavodu za turizem Ptuj Katja Ertl.

Vzporedno z videom bo Zavod za turizem Ptuj na Facebook kanalu Ptuj Info zagnal nagradno igro, ki bo srečnega izžrebanca nagradila z brezplačnim vikend oddihom za dve osebi v butičnem hotelu v starem mestnem jedra s spoznavanjem vinske kulture mesta in dediščine Kurentovanja.Več v Družabno

Klapa Rišpet

Dalmatinski večer ob dnevu žena

nedelja, 25. februar 2024 ob 16:38
Marko Vozelj in Mojstri - Ni mi žal

V Ljutomer prihaja Marko Vozelj z Mojstri

petek, 16. februar 2024 ob 09:01