Zlati poročni jubilej sta praznovala Marija in Marjan Gorjup

Štirje otroci, deset vnukov in pravnuk

Prlekija-on.net, ponedeljek, 8. oktober 2018 ob 17:48
Zlati poročni jubilej Marije in Marjana Gorjup
Zlati poročni jubilej Marije in Marjana Gorjup
Zlata poroka Gorjup
Zlata poroka Gorjup

V teh lepih jesenskih vikendih, ko veliko slavimo darove narave, je še posebej veselo bilo pri Gorjupovih v okolici Lenarta. Tam sta zlati jubilej skupnega življenja praznovala Marija in Marjan Gorjup iz Zgornjih Žerjavcev v Slovenskih goricah. Svoje zaobljube drug drugemu, sta v krogu svojih najdražjih, svečano obnovila v cerkvi Sv. Lenarta v Lenartu, kjer je civilni del obreda opravil župan občine Lenart mag. Janez Kramberger, cerkvenega ob zahvalni maši pa častni naddekan in župnik Martin Bezgovšek. Zlatoporočenca Marija in Marjan, mimogrede sta oba rojena leta 1949, sta se sicer civilno poročila 21.9.1968 in en teden kasneje tudi cerkveno v cerkvi Sv. Lenarta.

Po poroki sta najprej živela pri moževih starših in med tem zgradila hišo, topel dom za svojo družino. Marija se je posvetila družini in skrbi za malo posest, Marjan pa se je zaposlil v gradbeništvu, kjer se je upokojil. V zakonu so se jima rodili štirje otroci, hčerke Darja, Anka, Sabina in sin Janko, ki se vsi skupaj s svojimi družinami radi vračajo domov, da s skupnimi močmi pomagajo kaj postoriti ali se poveseliti. Zelo sta vesela kadar pridejo na obisk vnuki Silvester, Žan, Tomaž, Tine in Anže ter vnukinje Adrijana, Nika, Nuša, Lara in Sara. Najstarejši vnuk Silvester je dedka in babico razveselil s pravnukom Galom.
Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Kultura in izobraževanje

Desa Muck in pater Karel Gržan

Izredna pomembnost spoštovanja in tolerance

četrtek, 21. februar 2019 ob 18:12
Spomin na 18. januar leta 1919

Mladi Prekmurec in Prlek – danes in tukaj

četrtek, 21. februar 2019 ob 11:15
Razstava 7. likovne kolonije

Slikali so v spomin na pokojno Pavlo Krajnc

četrtek, 21. februar 2019 ob 11:04