Predstavil se je Gregor Žižek, kandidat za župana Občine Ljutomer

V predstavitvi je med drugim povedal, da je človek, ki ne obupa takoj in išče rešitve

Prlekija-on.net, torek, 16. oktober 2018 ob 16:44
Gregor Žižek in Matej Tonin

Gregor Žižek in Matej Tonin

Občinski odbor Nove Slovenije Ljutomer je v torek, 16. oktobra, v Galeriji Ante Trstenjaka v Domu kulture Ljutomer, predstavil svojega županskega kandidata za župana Občine Ljutomer, imeli pa bodo tudi polno listo kandidatov za volitve članov občinskega sveta in članov svetov krajevnih skupnosti.

Njihov kandidat za župana je Gregor Žižek, po izobrazbi profesor zgodovine in sociologije, svoje delovne izkušnje pa je nabiral v osnovni šoli, na CSD Murska Sobota, na javnem zavodu za turizem, LTO Prlekija Ljutomer, po ukinitvi LTO-ja pa po nekaj mesecih brezposelnosti še v proizvodnji avtodomov ter trenutno kot proizvodni delavec in vodja skladišča.

V predstavitvi je med drugim povedal, da je človek, ki ne obupa takoj in išče rešitve. "Sem tudi prilagodljiv (bil zaposlen v javni upravi, turizmu in na koncu v gospodarstvu). Kljub temu, da je moja »krivulja« napredovanja šla navzdol namesto navzgor, sem ob tem nabiral nove izkušnje, nova spoznanja, znanja, bridkosti ter šibkosti. Vse to me je še bolj utrdilo in spoznal sem »javnega uslužbenca, turističnega delavca in delavca v proizvodnji«. Tako razumem in se lahko poistovetim z vsakim posameznikom v prej omenjenem stavku. Ravno to je botrovalo, da sem se odločil za kandidaturo za župana Občine Ljutomer. Vidim, da lahko prisluhnem vsem in jim pogledam v oči ter z njihovo oz. vašo pomočjo lahko dosežemo uspehe, ki vodijo Občino Ljutomer v razvoj na izobraževalnem, gospodarskem, kmetijskem, turističnem, infrastrukturnem, kulturnem, športnem ter institucionalnem področju."

Med drugim še je Žižek povedal, da so "v Občini Ljutomer potrebne spremembe, da se občina vrne na pot pogumnih, upajočih, optimističnih, veselih ter srečnih Prlekov. In ravno to leto - taborsko leto, mi je dalo dodatno motivacijo, da sem se odločil za kandidaturo. Če so Prleki pred 150 leti znali »vküp« stopiti in pripraviti »malo revolucijo« - ideje o Zedinjeni Sloveniji, bomo tüdi zaj. Čas je, da se občina spet pojavlja v povezavi »prva« in to v pozitivnem smislu."

Na novinarski konferenci so bili prisotni tudi predsednik stranke NSi, mag. Matej Tonin, vodja volilnega štaba NSi, Mira Rebernik Žižek, predsednik OO NSi Ljutomer, Marjan Novak in Srečko Žižek, vodja volilnega štaba SDS, ki je podprla kandidaturo kandidata NSi za župana.

Celotno predstavitev si lahko ogledate tudi v spodnjem videu.



Več v Politika