Sanacija plazišča ob Blaguškem jezeru je končana

Po več kot desetletju bo v začetku novembra nemoteno stekel promet na regionalni cesti Sv. Jurij ob Ščavnici - Cerkvenjak, zaradi zaključnih del promet trenutno poteka še izmenično enosmerno

Branko Košti, sreda, 17. oktober 2018 ob 18:33
Sanirano cestišče ob Blaguškem jezeru

Sanirano cestišče ob Blaguškem jezeru

V letošnjem poletju se je pričela sanacija plazu, ki je več kot desetletje oviral promet na odseku regionalne ceste Sv. Jurij ob Ščavnici – Cerkvenjak. Kljub občasnim popravilom, je promet na tem odseku večino časa potekal le po enem voznem pasu.

Kot nam je povedal župan Občine Sv. Jurij ob Ščavnici Miroslav Petrovič, je bila ena njegovih prvih poti v vlogi župana v Ljubljano, na Direkcijo za ceste, z željo, da sanacijo plazišča premakne z mrtve točke. Opraviti je bilo treba geološke raziskave, potrebne za odločitev o tipu sanacije, izdelati projekt in v državnem proračunu zagotoviti sredstva, izbran je bil tudi že izvajalec. Zataknilo pa se je pri začasni služnosti zemljišča ob cesti, katerega lastnik se ni strinjal s pogoji začasne služnosti, zato je bil sprožen postopek razlastitve, ki se je končal v prid investitorja šele na upravnem sodišču, kar je pričetek del zamaknilo za dve leti.

Izvajalec del, Pomgrad Cestno podjetje Murska Sobota, je dela opravljal ob polovični zapori ceste, vendar se je v začetku septembra, tudi zaradi obilnega deževja, vdrlo celotno cestišče, zato je bilo treba cesto zapreti v obe smeri.

Od preteklega tedna je cesta spet odprta, saj so gradbena dela končana, zaradi urejanja prometne signalizacije in postavitve ograj promet poteka izmenično po enem voznem pasu. Neovirano bo promet v obe smeri stekel v začetku novembra, ko se izteče pogodbeni rok za dokončanje del.



Več v Gospodarstvo