Starostniki so pokazali svoj dom

Veliko gostov na dnevu odprtih vrat DSO Gornja Radgona

Prlekija-on.net, petek, 26. oktober 2018 ob 09:43
Dan odprtih vrat DSO Gornja Radgona

Dan odprtih vrat DSO Gornja Radgona

V okviru obeleževanja 10-letnice delovanja, so v enem od zadnjih letošnjih čudovitih, sončnih dni, v Domu starejših občanov (DSO) Gornja Radgona pripravili »Dan odprtih vrat«, s prisrčno prireditveno slovesnostjo in nato še kostanjevim piknikom v popoldanskem času. Direktor radgonskega DSO, mag. Marjan Žula, je pozdravil vse prisotne in predstavil program dogajanja, ki se je odvijalo v sklop manifestacij ob 10. obletnici, ki jo letos praznujejo. Učitelji ZGŠ Maestro so s skladbo »Med iskrenimi ljudmi« odprli srca vseh prisotnih in to je bila tudi iztočnica za nagovor radgonskega župana, Stanislava Rojka, ki se je dotaknil pomena radgonskega DSO za lokalno skupnost in seveda vse uporabnike storitev.

Direktor Žula, ki je bil hkrati povezovalec programa, se je zahvalil za priznanje župana, ki ga je podelil DSO za deset let uspešnega delovanja ter v zahvalo za skrb kakovostnega življenja starejših ter hkrati za sooblikovanje kulturnega in družabnega življenja v občini. Sledil je nastop domskega pevskega zbora, ki je pred kratkim zopet sodeloval na reviji pevskih zborov zavodov socialnega varstva, tokrat v Mariboru. V smislu medgeneracijskega sodelovanja, ki je v domu razvito do najvišje meje, so otroci iz Vrtca Manka Golarja izvedli prisrčno točko ter ogreli dlani vseh prisotnih. Po nastopu skupin je direktor Žula podeljeval priznanja za dobro sodelovanje v preteklih letih in nato pozval vse prisotne prostovoljce, da se mu pridružijo. Poudaril je pomen prostovoljstva za popestritev življenja v domu in zadovoljstvo ter dobro počutje stanovalcev. Priznanja so prejeli tako prostovoljci - stanovalci, kakor prostovoljci - zaposleni ter seveda tisti iz lokalnega okolja, ki to dejavnost opravljajo srčno in predano že vrsto let. Žula se je vsem iskreno zahvalil in zaželel, da bi to priznanje bilo vzpodbuda tudi za aktivnost v naprej.

Sledil je nastop učencev in mentorjev podružnične osnovne šole Dr. Janka Šlebingerja, ki deluje seveda v okviru radgonske OŠ. Priznanja pa niso prejeli le nastopajoči ta dan, temveč je v Gornji Radgoni veliko takih organizacij, društev, skupin in posameznikov, ki redno sodelujejo v kulturnih, športnih ter zabavnih prireditvah, ki jih organizira dom in to domala vsi brezplačno. Zato je podeljeno priznanje pomenilo zahvalo vsem in vsakomur, ki podpira prizadevanja vodstva doma, da na kakršen koli primeren način lahko popestri vsakdan stanovalcem te ustanove. Mednje sodi tudi Društvo upokojencev Gornja Radgona, s katerim je sodelovanje vzorno in na različnih področjih, kakor je bilo povedano. Tudi tokrat je literarna sekcija DU sodelovala v programu prireditve z dvema literarnima prispevkoma. Poseben svečan trenutek pa je nastopil ob podelitvi priznanj tistim delavcem, ki so vztrajali vseh 10 let in prispevali k dobremu delu, strokovnosti ter kakovostnim storitvam s svojo srčnostjo, voljo ter prijaznostjo. To je bila hkrati zahvala za njihov trud in sodelovanje, z željo direktorja, da bi tako ostalo tudi v naslednjih letih. 
Prireditev pa je zaključila skupina stanovalcev, ki je z Orffovimi instrumenti pričarala pravo »Poletno noč« in to na veliko presenečenje voditelja programa, saj je tudi on moral sodelovati pri izvedbi. Zadovoljni obrazi prisotnih so se pri tem razlezli v prisrčen nasmeh in ob povabilu na naslednje prireditve ter popoldanski kostanjev piknik, je direktor zaključil uradni program prireditve.



Več v Kultura in izobraževanje