Osrednja spominska slovesnost pred dnevom spomina na mrtve v Ljutomeru

Na območju ljutomerske občine so potekale številne spominske slovesnosti, na katerih so se spomnili padlih borcev v 2. svetovni vojni

Prlekija-on.net, sobota, 27. oktober 2018 ob 10:18
Spominska slovesnost ob dnevu spomina na mrtve

Spominska slovesnost ob dnevu spomina na mrtve

Ob bližajočem se dnevu spomina na mrtve so bile v petek, 26. oktobra, na območju ljutomerske občine številne spominske slovesnosti, na katerih so se spomnili padlih borcev v 2. svetovni vojni ter nekaterih žal že pokojnih pomembnih Prlekov, ki so pustili globok pečat v naši zgodovini.

Osrednja slovesnost v občini, ki sta jo pripravila Združenje borcev za vrednote NOB Ljutomer in Občina Ljutomer, je bila pri spomeniku Triglav v Ljutomeru. Govornica na slovesnosti je bila županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, ki je ob tem spomnila na dogodke iz preteklosti z željo, da se nikoli več ne ponovijo.

Skupaj z veteranskimi in domoljubnimi organizacijami ter predstavniki Doma starejših občanov Ljutomer so položili vence in prižgali sveče.

V kulturnem programu so nastopili učenci Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer in Osnovne šole Ivana Cankarja Ljutomer ter dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer.



Več v Kultura in izobraževanje