Prodajna galerija Boni

Razstava »Vrhunci slovenske grafike« v Radencih

Filip Matko, sobota, 18. september 2010 ob 14:11
Razstava

Razstava

V prostorih knjižnice pri pitnem salonu hotela Radin v Radencih je bila v petek, 17. septembra, ob 17. uri otvoritev prodajne galerije in trgovine s slikarskimi potrebščinami Boni. Lastnik trgovine je Marko Logar, sin znamenitega slovenskega grafika Lojzeta Logarja, predavatelja grafike na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost, ter Bee Baboš Logar, upokojene profesorice iz Radenec.

Takoj je treba opozoriti na dela vrhunskih slovenskih grafikov, ki bodo v tej novi galeriji na ogled do 17. oktobra, ustvarili pa so jih: Vladimir Makuc, Marijan Pogačnik, Riko Debenjak, Bogdan Borčič, Jože Horvat – JakiAdrijana Maraž, France Mihelič in  Karel Zelenko. Gre za prvi del te razstave, drugi del pa bo na ogled po 17. oktobru. Na prodajnih policah so, poleg slikarskih potrebščin, kupcem ponujena tudi umetniška dela Franca Mesariča in Lojzeta Logarja, kot tudi lastnika trgovine Marka Logarja (računalniške grafike).

Na otvoritvi je slovesni nagovor za zbrano občinstvo imel Rudi Ringbauer, ki je predstavil tudi številne svoje aforizme, nastopila pa sta še mlada umetnika: Polonca Kulčar kot violinistka  in Luka Prelog kot kitarist.
Prodajna galerija in trgovina Boni bo odprta vsak dan od 8. do 12. ure ter od 16. do 18. ure.


Več v Kultura in izobraževanje