Gledališka sekcija Kulturnega društva Obrež se že pripravlja na veseli december

Medtem ko nas je večina v decembru v veselem pričakovanju in prazničnem vzdušju ter smo radostni v objemu družinske topline, se na Severnem tečaju odvija nevsakdanja zgodba

Prlekija-on.net, nedelja, 28. oktober 2018 ob 21:34

Si predstavljate kaj vse se dogaja v prazničnem decembru na Severnem tečaju? Če ne, si morate ogledati novo predstavo Gledališke sekcije Kulturnega društva Obrež. Medtem ko nas je večina v decembru v veselem pričakovanju in prazničnem vzdušju ter smo radostni v objemu družinske topline, se na Severnem tečaju odvija nevsakdanja zgodba.

Ta čas v letu je na dedkovem grebenu posebej živahno. Dedek Mraz, Babica Mraz ter škratje se na vse pretege trudijo, da bo praznična tradicija za vse nas nadvse čudesna in radostna. Naporne priprave pa niso po godu čisto vsem na Severnem tečaju. Lina, hči dedka Mraza in babice Mraz je sicer še majhna punčka, a raje kot to, da bi pomagala očku pri pripravah na obdarovanje, brenka poskočne pesmi na kitari. Odpravi se raziskovat tople kraje, kjer je ne bo zeblo v prstke in bo nastopala na koncertih. Na svoji dogodivščini sreča tudi vile in palčke, kateri živahno popestrijo Linino prigodo.

Kdo sta šaljiva in muhasta spremljevalca, ki pomagata Lini do njenih sanj? Kako Lini uspe uresničiti svoje sanje in ali bo v prihodnje praznična tradicija sploh še obstajala?

Toliko razburjenja je v praznični zgodbi, da zaradi vsega direndaja pride še Dedek Mraz, ki obdari vse pridne otroke.

Zabavna in poučna praznična predstava, polna smeha, traja približno 30 minut in je namenjena otrokom od 1. do 99. leta starosti. Če si tudi vi želite popestriti prazničen december, nas obiščite na naši Facebook strani.

Naj vesel december prižge iskrice v očeh naših otrok.

Gledališka sekcija Kulturnega društva Obrež



Več v Kultura in izobraževanje