Ob Cankarjevem letu, Kulturno društvo Cven

Ob 100. obletnici smrti Ivana Cankarja, se na naših tleh poklanjamo s Cankarjevim letom

Prlekija-on.net, četrtek, 8. november 2018 ob 19:03
Ob Cankarjevem letu

Ob Cankarjevem letu

Ob 100. obletnici smrti Ivana Cankarja, velikega domoljuba, pisatelja, esejista in politika, se pod okriljem Ministrstva za kulturo in Vlade Republike Slovenije, poklanjamo na naših tleh s Cankarjevim letom.

Tako je tudi Kulturno društvo Cven 19. oktobra, pripravilo literarni večer Ob Cankarjevem letu pod režijo Olge Majcen. Recitatorji (Brigita Bohinec Zadravec, Jožef Pečnik, Andrej Rus, Tihomir Babič in Matic Barta) so prebirali največja Cankarjeva dela, za belim platnom pa so igralci (Terezija Slana, Urška Sovič, Daniel Blagovič, Milan Rus in Janez Škerban) zaigrali podobe iz prebranih del. Na odru je za sceno sedel tudi "pravi Ivan Cankar", katerega je upodobil Ivan Ščavničar.

Za glasno so poskrbeli glasbeniki Glasbene šole Murska Sobota (Hana Taškov, klavir (mentor Predrag Šantek), Lina Salaj, flavta s spremljavo na klavirju mentorica Felicita Heric Taškov in kvartet pozavn Žan Salaj, Sašo Gjergjek, Rok Jandrašič in mentor Marko Slavič).

Napovedovala je Mateja Topolinjak, za luči in svetlobne efekte je poskrbel Andrej Cimerman. Na začetku predstave pa so zapeli pevci Cvenskega okteta pod vodstvom predsednika KD Cven Tihomirja Babiča, pesem Slovenec sem.



Več v Kultura in izobraževanje