Vnovič likovno ustvarjanje

Likovne delavnice v DOSOR-ju v Radencih

Filip Matko, sreda, 22. september 2010 ob 10:46
Likovno ustvarjanje

Likovno ustvarjanje

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, je z začetkom letošnje jeseni že drugič pričela z aktivnostjo likovna delavnica pod vodstvom akademske slikarke in magistre umetnosti Saše Bezjak iz Gornje Radgone. Prva tovrstna delavnica je pričela z delam lansko jesen in nekateri njeni slušatelji so svoja dela že tudi razstavili. Vodja delavnice, Saša Bezjak, kot obiskovalka delavnice Tatjana Mijatović pa sta bili letos maja povabljeni k sodelovanju na likovni koloniji za Dosorjev prstan v DOSOR-ju.

Vsak torek popoldne se torej srečujejo udeleženci delavnice v učilnici v četrtem nadstropju DOSOR-ja s svojo mentorico, občasno pa gredo na ustvarjanje kar v bližnjo ali daljno okolico.  Vsak izmed udeležencev se lahko odloči za tisto področje ustvarjanja, ki mu najbolj ustreza. Skupna bodo predavanja o različnih slikarskih obdobjih ter najpomembnejših predstavnikih tistega časa (slikarjih, kiparjih), obiski različnih razstav, kot tudi skupna razstava nastalih del ob zaključku likovne delavnice. V okviru delavnice si bodo izmenjali izkušnje ter poskrbeli za varčni nakup slikarskega materiala in pripomočkov, kot tudi za izmenjavo literature o umetnosti.

Na prvo srečanje je prišlo šest zainteresiranih, med katerimi jih je nekaj že kar s precejšnjimi izkušnjami, kajti imajo za seboj precej razstav. Pozneje sta se jim pridružila še dva, kajti v svojo sredino sprejmejo vsakogar, ki se bo odločil za likovno ustvarjanje.


Več v Kultura in izobraževanje