Dobrodelni koncert ob dvajsetletnici Župnijske karitas Sv. Jurij ob Ščavnici

Skozi koncert so se prepletale misli o mladih in o Materi Mariji

Branko Košti, sobota, 17. november 2018 ob 19:21
Dobrodelni koncert Župnijske karitas Sv. Jurij ob Ščavnici

Dobrodelni koncert Župnijske karitas Sv. Jurij ob Ščavnici

Župnijska karitas Sveti Jurij ob Ščavnici je ob praznovanju 20-letnice delovanja, v petek, 16. novembra v KUS, pripravila dobrodelni koncert z naslovom Rast mladosti iz korenin modrosti.

Številnim obiskovalcem v skoraj premajhni Kocbekovi dvorani, so se pridružili murskosoboški škof msgr. dr. Peter Štumpf, generalni tajnik Škofijske karitas Jožef Kociper, župan Občine Sv. Jurij Miroslav Petrovič in nekdanji župnik pri Sv. Juriju, Štefan Grabar, kateri je bil pred dvajsetimi leti pobudnik in ustanovitelj te dobrodelne organizacije v župniji.

Nastopajoče in obiskovalce je skozi koncert, v katerem so se prepletale misli o mladih in o Materi Mariji, vodil Peter Kirič, nastopili pa so domači Divji dečki, Ditka, družina Miklužič-Matjašič, Beletinke, skupina Sonus in ekipa pevcev radia Ognjišče. Občinstvo sta nagovorila tudi domači župnik Boštjan Ošlaj in škof dr. Peter Štumpf, ter na koncu skupaj podelila zahvalne listine nekdanjim in sedanjim aktivnim članom in članicam. Za podporo delovanja Župnijski karitas je v imenu občine zahvalo prejel župan Miroslav Petrovič, in ob tem župniku Boštjanu Ošlaju izočil zahvalo Občine Sv. Jurij.Več v Kultura in izobraževanje