Najstarejša vaščanka Babincev praznovala 95. rojstni dan

Otilija Kodelič, najstarejša vaščanka Babincev in ena izmed najstarejših občank občine Ljutomer, danes praznuje 95 let

Prlekija-on.net, nedelja, 18. november 2018 ob 16:52
95 let Otilije Kodelič

95 let Otilije Kodelič

V nedeljo, 18. novembra, je bilo v Babincih pri Kodeličevih še posebej slovesno in veselo, saj je Otilija Kodelič praznovala 95 let. Je najstarejša vaščanka Babincev in ena izmed najstarejših občank občine Ljutomer. Ob jubileju so se ob njej zbrali najbližji, ki so jo med drugim obdarili s torto, manjkala seveda ni niti pijača in jedača.

Ob tej priložnosti smo Otilijo obiskali tudi mi in ji voščili za častitiljiva leta ter se prepričali, da je še vedno bistrega uma, rada strese tudi kakšno šalo, le nekoliko ji je v zadnjem mesecu ponagajalo zdravje, ko si je poškodovala vretence in je od takrat večinoma v postelji. Pred poškodbo še je vsak dan obiskovala sosede in se rada sprehajala okoli hiše.

Otilija (roj. Rozman) se je rodila 18. novembra 1923 v Vučji vasi, leta 1959 pa se je z možem Jankom, ki izhaja iz Kamenščaka,  preselila v Babince, kjer živi še danes. Mož Janko, ki je umrl leta 2011, je delal na Muralesu, Otilija je bila doma gospodinja, v zakonu pa so se jima rodili trije otroci: Janez, Marjeta in Zvonko. Danes ima še sedem vnukov in sedem pravnukov.

Otiliji ob tem še enkrat želimo vse najboljše ter še na mnoga leta.



Več v Družabno