Devetošolci so na Tržnici srednjih šol pridobivali informacije o nadaljnjem šolanju

Namen tržnice je, da si učenci zaključnih razredov osnovnih šol pridobijo informacije, ki jih nujno potrebujejo pri izbiri srednje šole, v katero se želijo vpisati

Prlekija-on.net, četrtek, 22. november 2018 ob 17:39
Tržnica srednjih šol v Ljutomeru

Tržnica srednjih šol v Ljutomeru

Svetovalne delavke osnovnih šol so v četrtek, 22. novembra, v Ljutomeru pripravile Tržnico srednjih šol, katere so se udeležili učenci 9. razredov iz OŠ Veržej, OŠ Križevci, OŠ Razkrižje, OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, OŠ Mala Nedelja, OŠ Janka Ribiča Cezanjevci in OŠ Stročja vas.

Na tržnico, ki se je odvijala v športni dvorani ŠIC Ljutomer, so zraven srednjih šol iz Pomurske in Podravske regije bili povabljeni tudi dijaški domovi Pomurja in Podravja, Center za socialno delo Ljutomer in Javni sklad za razvoj kadrov.

Na tržnici so se predstavile Biotehniška šola Rakičan, Ekonomska šola Murska Sobota, Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer, Gimnazija Murska Sobota, Srednja poklicna in tehniška šola Murska Sobota, Srednja šola za gostinstvo in turizem Radenci, Srednja zdravstvena šola Murska Sobota, Biotehniška šola Maribor, Izobraževalni center Piramida, Lesarska šola Maribor, I Gimnazija Maribor, II Gimnazija Maribor, III Gimnazija Maribor, Srednja gradbena šola in gimnazija Maribor, Gimnazija in srednja kemijska šola Ruše, Gimnazija Ptuj, Gimnazija Ormož, Škofijska gimnazija Maribor, Prometna šola Maribor, Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor, Srednja zdravstvena in kozmetična šola Maribor, Tehniški šolski center Maribor, Srednja ekonomska šola in gimnazija Maribor, Srednja šola za oblikovanje Maribor in Šolski center Rogaška Slatina.

Poleg šol so se predstavili tudi dijaški domovi Dijaški dom Rakičan, Dijaški dom TŠC Maribor, Dijaški dom Drava Maribor, Dijaški dom Prometne šole Maribor, Dijaški dom Ptuj, Dijaški dom Antona Martina Slomška, Dijaški dom kemijske šole Ruše, Dijaški dom Lizike Jančar Maribor ter tudi Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad, Center za socialno delo Ljutomer in Segrap Ljutomer.

Namen tržnice je, da si učenci zaključnih razredov osnovnih šol pridobijo informacije, ki jih nujno potrebujejo pri izbiri srednje šole, v katero se želijo vpisati.



Več v Kultura in izobraževanje