Jesenski večer v Križevcih pri Ljutomeru potekal v znamenju ljudskih pesmi

Društvo kmetic Križevci - Veržej in Zveza kmetic Slovenije sta organizirala jesenski večer

Prlekija-on.net, sobota, 24. november 2018 ob 14:24
Jesenski večer v Križevcih pri Ljutomeru

Jesenski večer v Križevcih pri Ljutomeru

Društvo kmetic Križevci - Veržej in Zveza kmetic Slovenije sta v petek, 23. novembra, organizirala jesenski večer, ki je potekal v znamenju ljudskih pesmi.

Uvodoma je zbrano občinstvo ob spodbudi predsednice Društva kmetic Križevci - Veržej, Majde Markovič ter predsednice Zveze kmetic Slovenije, Irene Ule zapelo prleško pesem Dere sen jaz mali bija.

Zbrane je nagovoril župan Občine Križevci mag. Branko Belec, ki je poudaril pomen takšnih prireditev, ki je predvsem v druženju in ohranjanju kulturne dediščine.

Z recitacijo avtorskih pesmi se je predstavila članica društva Terezija Marinič iz Veržeja, ki je prebrala pesmi Spomini ter Od mladosti do starosti.

Nastopile so še Ljudske pevke Čebelice iz Mirne Peči, Ljudske pevke iz Hajdine, članice kmetic Društva Dravska dolina, etno skupina Šajke, pevska skupina Klasek ter domačinke, pevke ljudskih pesmi iz Vučje vasi.

Večer se je ob zvokih harmonike ter doma izdelanih instrumentov nadaljeval v sejni sobi, kjer so bili gostje deležni dobrot, ki so jih pripravile pridne kmetice.



Več v Kultura in izobraževanje