Božični koncert ansambla Prisrčniki z gosti

Kot gostje so nastopili njihovi glasbeni prijatelji

Ivan Trunk, torek, 4. december 2018 ob 08:47
Božični koncert pri Svetem Tomažu

Božični koncert pri Svetem Tomažu

V petek, 30 novembra, je mlad ansambel Prisrčniki v kulturnem domu pri Svetem Tomažu organiziral Božični koncert z gosti in predstavitev njihovega prvega videospota. Kot gostje so nastopili njihovi glasbeni prijatelji: domač ansambel Pivski bratje, ansambel Udar, skupina Fretaši, ki jih sestavljajo glasbeniki iz različnih ansamblov ter ansambel Opoj, program pa je povezovala Mateja Hržič.

Kdo so ansambel Prisrčniki?

So mlada 6-članska zasedba (kvintet s pevko) raztreseni po Štajerskem koncu od Prlekije do Oplotnice.

Ansambel Prisrčniki je nastal, zaradi skupne želje, po preigravanju slovenske in tuje glasbe. V prvi vrsti jim je najbolj pri srcu slovenska narodna glasba, do katere gojijo posebno spoštovanje in jo želijo čim bolje podajati naprej.

V letu 2017 so se udeležili festivala Števerjan in Graška Gora, v letu 2018 pa so se začele spremembe v ansamblu. Naprej se je zaradi različnih interesov in pomanjkanja časa ansambel preuredil. Na začetku leta je bilo potrebno postavili repertoar, nato pa so posneli skladbo Prijatelj, za katero so izdali prvi videospot.

Ansambel sestavljajo Mihael Taužič (trobenta, bobni), Michael Kirbiš (klarinet, kitara), Tina Vinter (vokal), Danijel Kosi (harmonika, klaviature), Tomaž Marko (kitara) in Nejc Težak (bas kitara, bariton). Sedež ansambla je v Sp. Voličini pri Lenartu.

S skupnim interesom so prišli do imena Prisrčniki, saj si želijo da so poslušalcem, gledalcem in plesalcem vedno ''pri srcu''.

"Kot vsak ansambel, tudi mi stremimo k temu, da bi nam z glasbo uspelo. Predvsem si želimo čim več uspešnih nastopov s katerimi bi se nam uspelo ljudem prikrasti v srce in tako upravičiti naše ime," pravijo.



Več v Družabno