Dan medu v Murski Soboti

Šampion ocenjevanja je bil akacijev med čebelarja Cvetka Komica iz Vipolž

Prlekija-on.net, ponedeljek, 10. december 2018 ob 11:09
Dan medu v Murski Soboti

Dan medu v Murski Soboti

V soboto 8.12.2018 ob 10.00 uri je, v prostorih BTC Murska Sobota, potekala prireditev DAN MEDU. Prireditev tradicionalno, v sodelovanju z BTC Murska Sobota, letos že devetič, organizira Čebelarska zveza društev Pomurja.

Prireditev se je pričela s prihodom praporščakov s prapori in medene kraljice Valentine Marinič, ob spremljavi harmonike. Sledila je čebelarska himna. Po himni nas je nagovoril predsednik Čebelarske zveze društev Pomurja Janko Rožman.

V nadaljevanju je predsednik, 18. Pomurskega ocenjevanja medu, Jakob Madjar, predstavil potek ocenjevanja. Na ocenjevanje je prišlo 41 vzorcev medu. Komisijo za ocenjevanje medu so sestavljali Jakob Madjar (predsednik), Nataša Lilek in Franc Tratnjek. Podeljenih je bilo 16 zlatih, 14 srebrnih, 8 bronastih priznanj in 3 zahvale. Šampion ocenjevanja je bil akacijev med čebelarja Cvetka Komica iz Vipolž. Odličja so zaslužnim podelili podpredsednik ČZS Janez Vencelj, predsednik ČZDP Janko Rožman, medena kraljica Valentina Marinič in predsednik ocenjevalne komisije Jakob Madjar.

Prisotne sta nagovorila tudi podpredsednik ČZS Janez Vencelj in medena kraljica Valentina Marinič. S strani BTC-ja je bila na prireditvi ga. Veronika Železnik.

Med prireditvijo je bil bogat kulturni program v katerem so sodelovali harmonikar Matjaž Zemljič ter učenke in učenci OŠ Ivan Cankar iz Ljutomera, pod mentorstvom Martine Kuzma. Prireditev je povezovala mentorica čebelarskega krožka na OŠ I.C. Ljutomer, Irena Tibaut. Kulturni program in pogostitev je bilo v izvedbi DMKS.

Na stojnicah so si obiskovalci lahko, od lokalnih čebelarjev, kupili čebelje pridelke in izdelke.

Po prireditvi je sledila pogostitev in druženje.

Janez Vencelj podpredsednik ČZS
Foto: B. Bratinščak in J. Vencelj

 



Več v Kultura in izobraževanje