Branko Novak nasledil Vlada Rojka

Na konstitutivni seji Skupščine radgonske OOZ potrdili rezultate volitev

Prlekija-on.net, ponedeljek, 10. december 2018 ob 20:18
Konstitutivna seja Skupščine OOZ Gornja Radgona

Konstitutivna seja Skupščine OOZ Gornja Radgona

Potem, ko so že pred časom opravili volitve za novo skupščino, je v gostilni Vrtnica v Zgornjem Konjišču potekala 1. konstitutivna seja Skupščine Območne obrtno-podjetniške zbornice (OOZ) Gornja Radgona. Na seji je dolgoletna sekretarka OOZ Majda Horvat, ki se z novim letom odpravlja v zasluženi pokoj, prebrala zapisnik 5. redne seje, ki so ga prisotni delegati soglasno potrdili. Predsednica volilne komisije Martina Ferenc je že po pozdravnem nagovoru dosedanjega predsednika radgonske OOZ Vlada Rojka, ki se tudi poslavlja, prebrala izid glasovanja na volitvah za poslance.

Tako bo Skupščine Območne obrtno-podjetniške zbornice Gornja Radgona v mandatnem obdobju 2018-2022, sestavljalo 21 delegatov iz vseh štirih občin, in sicer iz občine Radenci: Sašo Nemec, Miran Jelen, Dragica Vračko, Branko Weindorfer; iz občine Sveti Jurij ob Ščavnici: Gorazd Kocbek, Slavko Elbl, Aleksander Krajnc; iz občine Apače: Bernarda Kovač, Vlado Babosek, Slavko Kozel; iz občine Gornja Radgona: Vesna Rihtar, Albina Kocuvan, Tatjana Misja, Lidija Vrbnjak, Branko Novak, Majda Vidovič, Gregor Rojko, Milan Križan, Dani Šmid, Ervin Kapun in Tatjana Lapi. Prisotni delegati so za predsednika OOZ Gornja Radgona v novi mandat izvolili Branka Novaka, ki je že doslej bil podpredsednik Upravnega odbora. Na predlog mandatarja so izvolili tudi novi UO ter predsednico in člane Nadzornega odbora, kjer je za predsednico bila izvoljena Ljubica Zrnič. Pred podelitvijo jubilejnih priznanj, se je novoizvoljeni predsednik OOZ Gornja Radgona, Branko Novak zahvalil za zaupanje ter tudi dosedanjemu predsedniku Rojku in sekretarki Majdi Horvat, katero bo po novem nasledila mag. Nataša Lorber. Izrazil je hvaležnost za uspešno dosedanje delo vodstva zbornice ter dodal, da bodo po istem sistemu tudi nadaljevali, predvsem pri strokovni in drugi pomoči članstvu. Seveda bodo skušali v svoje vrste pridobiti nove obrtnike in podjetnike. 

Jubilejna priznanja, ki sta jih podeljevala dosedanji in novi predsednik, Rojko in Novak, so dobili, za 10 let: Janez Fekonja, Zvonko Kozar, Franc Makovec, Gregor Rojko, Darja Potočnik, Mihael Rožman, Srečko Šijanec, Rudolf Tomas Urbanič, Robert Vajs, Maja Fajfar Vračko, Boštjan Vukan in Kristjan Žnidarič; Za 20 let: Marjan Kapun, Vlado Karlo, Aleksander Krajnc, Sašo Nemec, Franc Rožman in Ivan Salaj; Za 25 let delovanja so priznanja dobili: Ana Božič - Vrtnarstvo Iris, Gigant - Trgovsko in storitveno podjetje; Ratko Ilič - Avtoprevozništvo; Katja Kampuš Koler - Mizarstvo, pogrebna oprema in prevozi umrlih; Bojan Kralj - Avtoprevoznik; M.M. Kaučič - podjetje za proizvodnjo, trgovino in storitve; Pomurski sejem, Stilbo Bogdan Hafner, Frizerski salon "Vida"; za 30 let: Dani Šmid - Restavracija "M" in Andrej Žnidarič - Soboslikarstvo Sijaj; za 35 let: Martin Vrbančič - Prodaja in avtomehanika. Zlata priznanja za 40 let zvestobe svojemu poklicu so prejeli: GMW - Gradbeništvo, mehanizacija Weindorfer, Janja Kapun - Zlatarstvo, Frizerski salon "Majda", Avto Müler - Avtoservisna dejavnost, Salon "Regina" frizer - pediker; za 45 let: Franc Lesjak - Avtoprevozništvo ter za 50 let: Mizarstvo Nedog in Mizarstvo Tropenauer.

Sicer pa, OOZ Gornja Radgona pripravlja v četrtek, 27. decembra, tradicionalni dan odprtih vrat, kamor poleg poslovnih partnerjev in prijateljev, vabijo predvsem aktivne in upokojene obrtnike in obrtnice.



Več v Gospodarstvo