V Ljutomeru prižgali praznične lučke in odprli drsališče

Ljutomersko drsališče je v enakem obsegu kot lani, v skupni velikosti 400 m2, odprto pa bo do 13. januarja

Prlekija-on.net, sreda, 12. december 2018 ob 20:04
Prižig lučk in odprtje drsališča

Prižig lučk in odprtje drsališča

V sredo, 12. decembra, so v Ljutomeru na Glavnem trgu prižgali lučke in odprli drsališče. Ljutomersko drsališče je v enakem obsegu kot lani, v skupni velikosti 400 m2. Poleg 300 m2 površine za prosto drsanje, ki je pod šotorom, je tudi letos dodatno še steza za drsanje v velikosti 100 m2, ki je na prostem. Ker je del drsališča nameščen pod šotorom, bo tudi v primeru neugodnih vremenskih razmer drsanje lahko potekalo nemoteno.

Lučke so se slavnostno prižgale z odštevanjem otrok in županje Občine Ljutomer, mag. Olge Karba ter obiskovalcev, ki so se zbrali na trgu. Ledeno ploskev so prvi preizkusili hokejisti, ki so se med seboj pomerili na tekmi, nato pa so na led stopili tudi vsi ostali, ki so že nestrpno čakali, da zadrsajo.

Za vse prebivalce s stalnim prebivališčem v občini Ljutomer bosta tako drsanje kot izposoja drsalk brezplačna. Najem drsališča je bil izveden pri podjetju Arctic, d.o.o., ki je izvedlo tudi postavitev drsališča, drsališče pa bo odprto do 13. januarja.

Ob drsališču je zagotovljena gostinska ponudba, v decembru pa se bo dogajanje odvijalo tudi v prazničnih hiškah in na božični tržnici, ki bo vsako soboto.



Več v Družabno