Učenci GŠ Slavka Osterca Ljutomer poslušalcem na Božičnem koncertu podarili ples, glasbo in petje

Na koncertu je ravnatelj podelil tudi priznanja Slavka Osterca uspešnim učencem v letu 2018

Prlekija-on.net, torek, 18. december 2018 ob 13:53
Božični koncert GŠ Slavka Osterca Ljutomer

Božični koncert GŠ Slavka Osterca Ljutomer

V ponedeljek, 17. decembra, je Glasbena šola Slavka Osterca Ljutomer, v Domu kulture pripravila tradicionalni Božični koncert, kjer so se predstavili učenci glasbene šole. Ravnatelj Stanislav Lašič je v nagovoru povedal, da so na Glasbeni šoli Slavka Osterca v leto 2018 stopali z optimizmom, z zastavljenimi cilji in načrti, ki so jih uspešno izpeljali s predanim delom in podporo staršev in okolja, v katerem delujejo. Vzgoja mladega glasbenika in plesalca na njihovi šoli temelji na usklajenem delovanju vseh oddelkov in skupinske igre, s povezovanjem tako med učitelji in starši, kot tudi med učitelji v kolektivu. Učenci se z veseljem vključujejo v komorne in plesne skupine, različne orkestre in pevski zbor, ter se tako na ta način družijo, ustvarjajo in učijo v skupnem muziciranju.

Vedno znova si postavljajo visoke cilje in kriterije, ter nadarjenim učencem omogočajo, da se dokazujejo na državnih in mednarodnih tekmovanjih. Vendar na šoli ne vzgajajo in ne posvečajo pozornosti samo nadarjenim učencem, ampak njihovo delo in programe prilagajajo vsem učencem, spoštujejo njihove interese in jih usmerjajo h kakovosti. 

Pri njihovem delu jih že nekaj let pesti prostorska situacija, ki učencem in učiteljem predstavlja oviro k širšemu razvoju oddelkov in šole. Zato si iz vsega srca želijo da bi skoraj 300 vpisanih učencev in 23 zaposlenih imelo čim prej možnost delati in razvijati svoje sposobnosti v skupnih varnih prostorih.

Še naprej bodo nadaljevali in nadgrajevali svoje delo skupaj z učenci, saj imajo v kolektivu izjemen kader, ki dela zelo dobro, ustvarjalno, strokovno in odgovorno.

Ravnatelj se je ob nagovoru zahvalil staršem, ki svoje otroke podpirajo in vzbodbujajo pri njihovem glasbenem izobraževanju. Prav posebna zahvala je sledila ustanoviteljici, občini Ljutomer za vsak korak in podporo pri iskanju rešitev glede njihove prostorske situacije.

Z Božičnim koncertom so poslušalcem učenci GŠ Ljutomer podarili ples, glasbo in petje, ki je v tem času najprimernejše darilo, najbolj iskrena zahvala in hkrati vabilo, da se njihovih koncertov udeležijo tudi v prihodnje, saj so učitelji in poslušalci del otrokovega ustvarjanja, ki skupaj z njimi doživljajo glasbeno ustvarjalnost, ki je nekaj neskončno čudovitega.

Na koncertu je ravnatelj podelil priznanja Slavka Osterca uspešnim učencem v letu 2018. Priznanja podeljuje šola vsem učencem, ki so dosegli zlato plaketo na državnem tekmovanju TEMSIG ali prvo mesto ali nagrado na mednarodnih tekmovanjih. Čestital je dobitnikom priznanja Slavka Osterca za njihovo delo, prizadevanje in izjemne dosežke, na mednarodnih glasbenih tekmovanjih. Stopiti na oder kot tekmovalec v mednarodnem prostoru - to lahko storijo le izjemne mlade osebnosti, nadarjeni učenci, predani glasbi svojemu instrumentu ali petju. Čestitke tudi mentorjem in korepetitorjem, ki imajo pri doseženem rezultatu zelo pomembno vlogo.

Ob zaključku koncerta je ravnatelj čestital učencem in mentorjem za nastop in zaželel v imenu sodelavcev in učencev šole vsem poslušalcem mirne in prijetne božične praznike ter dodal "z ljubeznijo, glasbo in plesom iz srca, samo za vas, tudi v letu 2019, naši učenci in kolektiv GŠ Slavka Osterca Ljutomer".

Koncert je z lepimi in poučnimi besedami povezoval Dejan Raj, učitelj v GŠ Ljutomer.

Priznanja Slavka Osterca za leto 2018:

Priznanja Slavka Osterca

Seznam pevcev MPZ-udeležencev tekmovanja v Veroni aprila 2018:

1. Lara Slekovec
2. Tamara Kolerič
3. Tija Jureš
4. Neja Štampar
5. Anja Pušenjak
6. Žan Pušenjak
7. Ana Potočnik
8. Tamara Tigeli
9. Žan Cimerman
10. Jan Prelog
11. Ana Majcen
12. Lucija Meško
13. Maša Škrget
14. Izabela Trstenjak
15. Lana Ivezič
16. Rafaela Döring
17. Kaja Fekonja
18. Anja Fekonja
19. Julija Vajs
20. Zala Vajs
21. Daša Žuman
22. Ana Tomović
23. Lucija Novak
24. Tija Gajser
25. Živa Salkovič
26. Živa Fijavž
27. Hana Požgan Fišinger
28. Neja Kozar
29. Julija Leštan
30. Ivana Karolina Budna

Foto: Vanessa Tivadar



Več v Kultura in izobraževanje