Priznanje DOSOR-jevim prostovoljcem

Prisrčno srečanje s pogostitvijo ter obdaritvijo

Filip Matko Ficko, četrtek, 20. december 2018 ob 10:31
Nagrajena trojka z direktorico

Nagrajena trojka z direktorico

»V DOSOR-ju (Domu starejših občanov Radenci), ki se v tem mesecu približuje koncu praznovanja svoje desetletnice obstoja, je tudi nenadomestljivega prostovoljstva že tudi deset let. Vsak dan je prisotnih najmanj šest prostovoljcev, jih je pa skupaj kar 44,« je v uvodnem pozdravu 19. decembra opoldne v tretjem delu domske restavracije nagovorila zbrane Mateja Hauser, direktorica DOSOR-ja. Iz poročila za obdobje januar - oktober v letošnjem letu, ki ga vestno izpolnjuje ambasadorka prostovoljstva Marija Erveš, je razvidno, da so v tem času opravili kar 2.665 prostovoljnih ur.

Individualnih prostovoljk in prostovoljcev je 24, poleg teh je šest prostovoljk in prostovoljcev Društva upokojencev Radenci, ki ima svoje društvene prostore v pritličju DOSOR-ja, kakor tudi ljubiteljska skupina osmih šahistov ter skupina šestih ljubiteljev živali, ki stanovalkam in stanovalcem tudi popestrijo določene urice dneva. In za vse te ima vodstvo DOSOR-ja že od samega začetka delovanja tega doma starejših velik posluh oziroma za prostovoljstvo. Neke vrste projekt le-tega so poimenovali PrePROSTOdobroVOLJEC. Poleg teh individualnih oziroma odraslih prostovoljcev »živi« navezava še z osnovnošolci, srednješolci in študenti ter z nekaterimi podjetji in domačo Občino Radenci. Slednje je korporativno prostovoljstvo.

»Brez nekaterih aktivnosti skoraj več ne bi šlo (literarni krožek ob sredah popoldne, seniorski večeri vsak tretji četrtek v mesecu, kartanje in šahiranje) in zatorej bomo še naprej razvijali tovrstno skupinsko druženje stanovalk in stanovalcev s prostovoljci,« je nadaljevala direktorica Mateja Hauser, ki je še menila, da bi tovrstno aktivnost v samem kraju in občini moral zaznati in ob tej priložnosti vsem izročila darilo (koledar za leto 2019 »Mura moja muza« ter DOSOR-jev čajni lonček). Je pa s posebnimi priznanji presenetila trojico, ki so prostovoljci že od samega začetka delovanja doma, torej deset let. Priznanja so prejeli Bea Baboš Logar(voditeljica literarnega krožka), Marija Erveš (ambasadorka prostovoljstva) in Filip Matko Ficko (vaš poročevalec).

Sledila je pogostitev z odličnim kosilom ter pecivom, prostovoljke in prostovoljci pa so obudili spomin na minulo delovanje v letošnjem letu, a že snovali načrte tudi za v prihodnje.



Več v Kultura in izobraževanje