Alešu Doklu najvišje priznanje - nagrada Mercatorja

Poslovodja radgonskih prodajaln Marjanca in E-market dosega izjemne rezultate

Prlekija-on.net, nedelja, 30. december 2018 ob 09:12
Aleš Dokl

Aleš Dokl

Gotovo je vsakomur jasno, da delo prodajalca ni vedno lahko. Vendar je tudi poklic prodajalca, tako kot drugi poklici, lažji in lepši, če ga opravljaš s srcem in k delu pristopiš pozitivno. V "najboljšem sosedu" Mercatorju je tačas približno 9.000 zaposlenih, okoli 6.000 od teh je prodajalk in prodajalcev. Kljub velikosti sistema in velikemu številu zaposlenih pa si vsak lahko poišče ustrezno karierno pot, potrebna je samoiniciativnost, želja, da izstopaš in se stalno izboljšuješ. V nasprotnem primeru se v velikem sistemu lahko izgubiš v množici, ne zaznaš in prepoznaš vseh možnosti, ki ti jih podjetje nudi. Delo v trgovini je namreč tudi zanimivo, pestro, polno izzivov in priložnosti. Trgovke in trgovci so srce trgovine in ena od Mercatorjevih konkurenčnih prednosti, kot velikokrat in radi poudarijo. Tudi kupci radi povedo, da so v Mercatorju prijazni, največkrat se z zaposlenimi osebno poznajo in imajo pristen odnos.

Skratka, brez prodajalk in prodajalcev ni trgovine, zato v Mercatorju tradicionalno vsako leto izpostavijo najboljše sodelavce in izvajajo natečaje: Iščejo najboljšega šefa, Naj prodajalna, Naj prodajalec, Naj notranji učitelj in Nagrada Mercator. Skupaj podelijo več kot 100 denarnih nagrad in priznanj. Tako kot spodbudo njim in ostalim zaposlenim, izpostavijo in nagradijo tiste, ki izstopajo pri svojem delu, so zgled drugim in pri delu živijo in odražajo vrednote podjetja. Mercator je nagrade svojim najboljšim, ob izteku leta 2018 podelil na posebni prireditvi v Festivalni dvorani v Ljubljani. Med najboljšimi, ki so letos prejeli najvišje priznanje - nagrado Mercatorja, je tudi Aleš Dokl, poslovodja Marketa Marjanca in E-marketa v Gornji Radgoni.

Štiridesetletni Radgončan Aleš Dokl je v Mercatorju zaposlen 20 let, na delovnem mestu poslovodje od leta 2005. Trenutno vodi dve trgovini, in sicer market Marjanca in E-market Gornja Radgona. Obe trgovini dosegata pod njegovim vodstvom odlične rezultate. Torej zna Aleš iz svojih sodelavk in sodelavcev izvabiti najboljše, ker je tudi sam pozitivno naravnan izredno prizadeven in ima resnično veselje do dela. Zna ustvariti dobro klimo in doseganje skupnih ciljev takoj postane lažje, sodelavci ga cenijo zaradi delavnosti, potrpežljivosti in zanesljivosti, posebej tudi zaradi spoštljivega odnosa. Seveda Aleša cenijo predvsem kupci, katerim je vedno na voljo, tako za svetovanje kot za pomoč pri nalaganju artiklov. Praktično vedno je v trgovini, kjer poprime za vsako delo, od skladišča do blagajne, ter svetovanja in pomoči kupcem.

Mimogrede, "Nagrado Mercator 2018" je prejelo še 18 Mercatorjevih zaposlenih, večina iz maloprodaje, nagrajeni pa so bili tudi zaposleni v najboljših prodajalnah, najboljši notranji učitelji, najboljši šefi, najboljši prodajalci, med katerimi je naziv najboljše prodajalke leta 2018 prejela gospa Savica Poznič iz Marketa Konzum Senovo.



Več v Gospodarstvo