DOSOR Radenci: Tombola Treh kraljev

Družabna nagradna igra že v začetku leta 2019

Filip Matko Ficko, sreda, 9. januar 2019 ob 07:44
V pričakovanju žrebanja tombolskih številk

V pričakovanju žrebanja tombolskih številk

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, so pred koncem leta 2018 organiziranje in izvedbo družabne igre tombola za stanovalke in stanovalce tega doma prevzeli prostovoljci. Tako smo lahko poročali o Martinovi tomboli (novembra lani), o Miklavževi tomboli (decembra lani), a letos se je to pričelo s tombolo Treh kraljev.

Prvo tombolo letos so pripravili v torek, 8. januarja dopoldne. Čeprav je bilo nekaj pripomb, da torkov dopoldan ni najprimernejši (baje bi bilo ob četrtkih boljše ?), je bila udeležba stanovalk in stanovalcev na družabni prireditvi v veliki domski restavraciji odlična, pripravljenih pa je bilo tudi sedem nagrad (pa še ena tolažilna). Ob pomoči oziroma sodelovanju stanovalk in stanovalcev, udeležencev tombole, je tombolske številka žrebala in razglasila prostovoljka (ambasadorka prostovoljstva v DOSOR-ju) Marija Erveš, izžrebane številke pa je na oglasni tabli prečrtaval stanovalec Smiljan Homec. Le-ta je tudi preverjal tombolske karte, kjer so udeleženci tombole prečrtavali izžrebane številke. Pri spremljanju žrebanja številk je stanovalkam in stanovalcem bila v pomoč še prostovoljka Radmila Nešić.

Prvi nagrajenec je tokrat bil Jože Urankar, drugi Franc Petovar, tretja pa Bojana Gruškovnjak. Tej trojici so sledili z vsemi prečrtanimi številkami na svoji tombolski karti Milka Obšteter, Jože Grabar, Helena Dugarič, Marjan Gašpar in Elizabeta Jurjevič. Slednja je prejela tolažilno nagrado, kajti predvidenih je bilo le sedem nagrad. Naslednje nagrade na podobni družabni igri se predvidene spet v začetku naslednjega meseca.



Več v Družabno