Skupina Avantura z novo avtorsko skladbo: »En za drugega«

Skupina obstaja že več kot 20 let in v teh letih so posneli kar nekaj avtorskih skladb in sodelovali z različnimi priznanimi glasbeniki

Prlekija-on.net, četrtek, 17. januar 2019 ob 12:34
Skupina Avantura

Skupina Avantura

Skupina Avantura prihaja iz Prekmurja in so prepoznavni predvsem kot spremljevalna skupina pevke Tanje Žagar, sedaj pa so po enem letu od izida njihove zadnje avtorske skladbe, posneli novo z naslovom "En za drugega". Glasbo in besedilo je napisal bobnar Samo Sreš, pesem pa so v celoti posneli v živo. Producent pesmi je Peter Ošlaj, posneli pa so jo v studiu Pre Sound.

Skupino Avantura sestavljajo štirje člani in ena članica. Na bobnih Samo Sreš, na bas kitari Jožek Tkalec, na kitari Atilla Nemet, na klaviaturah Jožef Sreš ter na vokalu Karmen Sreš.

Skupina obstaja že več kot 20 let in v teh letih so posneli kar nekaj avtorskih skladb in sodelovali z različnimi priznanimi glasbeniki. Bili so spremljevalna skupina zdaj žal že pokojne pevke Simone Weiss, sodelovali z Vladom Kalemberjem, Jasminom Stavrosom, Špelo Grošelj, ... zadnjih osem let pa so praktično nerazdružljivi s pevko Tanjo Žagar s katero nastopajo po celi Sloveniji ter izven naših meja.

"Sodelovanje s Tanjo Žagar je res nekaj posebnega. Z njo ni nikoli dolgčas, vedno nam kakšno ušpiči, predvsem pa naš odnos temelji na bazi prijateljstva in Tanja je zares oseba z velikim srcem," dodajajo.

Pesmi lahko prisluhnete v videu.



Več v Glasba in film