Tokrat sneg do nižin

Arso napoveduje, da bo ponoči v večjem delu države snežilo, po podatkih Neurje.si pa naj bi v večjem delu Slovenije do srede zvečer zapadlo od 5 do 10 cm suhega snega

Prlekija-on.net, torek, 22. januar 2019 ob 12:39
Bo tokrat pobelilo tudi Prlekijo?

Bo tokrat pobelilo tudi Prlekijo?

Tako vsaj napovedujejo vremenoslovci. Pri Agenciji RS za okolje (Arso) napovedujejo, da bo v torek popoldne v zahodni in severozahodni Sloveniji deloma jasno, drugod pretežno oblačno. Predvsem na jugovzhodu bo občasno rahlo snežilo. Najvišje dnevne temperature bodo od -3 do 2 °C. Ponoči bo v večjem delu države snežilo, sneg pa se lahko pojavi tudi na Obali.

V sredo bo oblačno z občasnim rahlim sneženjem, le ob morju bo večinoma rahlo deževalo. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do -2, najvišje dnevne od -4 do -1 °C.

Pri Neurje.si pa napovedujejo, da bo po večini Slovenije rahlo snežilo, zaradi sneženju zelo ugodnih temperatur pa se bo sneg oprijemal tudi cestišč. V večjem delu Slovenije naj bi po njihovih podatkih do srede zvečer zapadlo od 5 do 10 cm suhega snega, lokalno na jugovzhodu Slovenije in na Notranjskem do okoli 15 cm.



Več v Narava