Predstava »Bo zima le odšla?« otrokom predstavila čarobnost zime in pomladi

Otroci iz osmih vrtcev so bili letos deležni nove predstave izpod peresa učiteljice violine na GŠ Slavka Osterca Ljutomer, Hermine Matjašič

Prlekija-on.net, ponedeljek, 11. februar 2019 ob 15:10
Predstava Bo zima le odšla?

Predstava Bo zima le odšla?

Otroci vrtcev Razkrižje, Veržej, Cven, Stročja vas, Cezanjevci, Mala Nedelja, Ljutomer, ter gostujočega vrtca Kungota, so bili letos deležni nove predstave izpod peresa učiteljice violine, Hermine Matjašič. Glasbena šola Slavka Osterca Ljutomer je otrokom, tako kot vsako leto, tudi letos pričarala novo glasbeno zgodbo. Predstava, ki se imenuje »Bo zima le odšla?«, je otrokom predstavila čarobnost zime in pomladi. Predstava je bila v Domu kulture Ljutomer, 1. februarja.

Zgodba govori o babici zimi (učiteljica teorije, ter flavte Vlasta Vizjak), ki s prepletanjem zimskih melodij učencev glasbene šole, pričara zimsko pravljico. Sneg, zimske skladbe in zimska scena otrokom približa zimski čas.

Nato se pojavi pomlad (učiteljica violine Hermina Matjašič). Vendar se s svojimi rožicami pojavi prehitro. Zato premražena, s pomočjo pomladnih pesmic učencev glasbene šole in s pomočjo vrtčevskih otrok, odganja babico zimo. Tudi sonček ji kaj dosti ne pomaga, saj je prijatelj od obeh.

Sčasoma se babica zima le utrudi. Letni čas prepusti pomladi. Takrat se pomlad prebudi, z rožicami baletnega oddelka.

Pomlad otrokom predstavi vse štiri letne čase. Z otroci se pogovarja, katere živali prespijo zimo in kako pomembni so vsi letni časi za našo zemljo.

»Otroci so zelo lepo sodelovali, ter prepevali zimske in pomladne pesmice. Bili so zelo zanimivi, ko jih je pomlad prosila, da skupaj odženejo babico zimo. Nekateri so na glas temu nasprotovali, saj imajo radi zimo. Prav tako, pa še prave zime in snega letos ni bilo. Tako, da je bila predstava še bolj zanimiva in nenačrtovana. Otroci so vedno iskreni. In nam dajejo nove izzive, da se nastopajoči moramo včasih tudi prilagajati,« v smehu pove avtorica predstave Hermina Matjašič.



Več v Kultura in izobraževanje