Pričel se je drugi del tekmovanja v 3. SNL - vzhod

Radgončani s še enim porazom z majhnimi možnostmi za obstanek, Ljutomer zmagal, Veržej remiziral

Prlekija-on.net, sreda, 13. marec 2019 ob 08:15
ŠNK Radgona - Turnišče

ŠNK Radgona - Turnišče

Prav v času, ko so ženske praznovale svoj dan žena, moški pa "dan mučencev", se je s 15. krogom začel pomladni del tekmovanja v 3. SNL - vzhod. In kot je bilo cel jesenski del, je tudi nadaljevanje bilo sila neuspešno za nogometaše ŠNK Radgona. Pomlajena domača ekipa sicer ni razočarala, še posebej v 1. polčasu, ko so varovanci trenerja Jožeta Sečkarja imeli žogo več v posesti, ter tudi nekaj priložnosti, ki jih niso izkoristili. Žal se je spet potrdilo, da ŠNK Radgona nima pravega napadalca, ki bi napadel in priložnosti vedel kronati z zadetkom. Po drugi strani pa so Turniščani z disciplinirano igro v obrambi in hitrimi nasprotnimi napadi čakali na svoje priložnosti.

Dočakali so jo po upravičeni izključitvi enega stebrov domače obrambe Aljaža Koceta, v 65. minuti. Oslabljena obramba ŠNK Radgona se je nato težko upirala številčnejši in kakovostnejši gostujoči ekipi, ki je v zgolj trinajstih minutah dosegla tri zadetke in zapečatila usodo ŠNK Radgona, ki praktično nima nobenih možnosti, da bi osvojila vsaj 6. mesto na lestvici, s čimer bi se uvrstila v "enotno" 3. ligo na vzhodu države.

Pravzaprav je težko verjeti, da so bodo Radgončani izognili zadnjemu mestu na lestvici, kjer imajo po 15. krogih zgolj štiri točke, z enajstimi porazi in brez ene same zmage ter z razliko v zadetkih 8:27. Povsem drugačna je stanje s Turniščani, ki so z novimi tremi točkami še vedno v igri za uvrstitev med šest najboljših ekip v ligi.

ŠNK Radgona - Turnišče 1:3 (0:0)
Stadion TŠC Trate, 60 gledalcev, glavni sodnik: Aleš Fridl (Kozje), pomočnika: Tomislav Gajić (Velenje) in Darko Vozlič (Podplat), delegat: Robert Krajnc (Ptuj).
Strelci: 0:1 Matej Nemec (68.), 0:2 Dražen Lazar (77.) 0:3 Dražen Lazar (81.), 1:3 Tilen Klobasa (85.).

ŠNK Radgona: Peter Božek, Žiga Šipek (od 80. Srečko Sterniša), Alen Klobasa /od 83. Jure Šadl), Miha Cvetko (od 68. Alen Katan), Borut Bračič, Jan Klobasa, Tilen Klobasa, Marko Horvat, Blaž Drašak, Aljaž Kocer, Mitja Divjak. Trener: Jože Sečkar.

Turnišče: Bojan Cigut, Aleksander Koren, Gregor Pavel, Aleš Koren, Nik Ternar, Blaž Koznicov, Aleksander Horvat (od 89. Anell Horvat), David Županić, Dražen Lazar (od 91. Tadej Zver), Aljoša Kovač (od 78. Jurij Šumak), Matej Nemec. Trener: Denis Lutar. 

Preostala rezultata dveh sobotnih tekem 15. kroga: Črenšovci - Avto Rajh Ljutomer 0:1, Veržej - Tromejnik Kuzma 2:2.



Več v Šport