22. zbor članov Kluba tajnic in poslovnih sekretark Prlekije

Zbor je bil 8. marca 2019 v sosednji občini, v Gostilni Veselko, v Središču ob Dravi

Prlekija-on.net, torek, 19. marec 2019 ob 08:17
Zbor članov Kluba tajnic in poslovnih sekretark Prlekije

Zbor članov Kluba tajnic in poslovnih sekretark Prlekije

Dolga prijateljstva so kot dragocenosti, ki jih vsa leta loščimo, da postanejo še lepše in trajnejše. (Celia Brayfield)

Zbrali smo se v petek, 8. marca, na mednarodni dan žena. Zbora se je udeležilo osemnajst članov (17 članic, 1 član; klub šteje 28 članov), veseli pa smo bili tudi obiska naših gostov, predsednice ptujskega kluba Sonje Hliš, ter Jurija Borka, župana Občine Središče ob Dravi. V svojem nagovoru nam je čestital k uspešnemu delovanju in poudaril pomen naših vedno zahtevnejših delovnih nalog, ki so v ospredju v današnjem poslovnem svetu, ter izpostavil, da smo v zadnjem desetletju vse pomembnejši strokovni sodelavci svojim vodjem, saj moramo spremljati novosti v svojem poklicu, zakonodajo in medsebojno komunikacijo, zato je znanje, ki ga potrebujemo pri opravljanju dela čedalje širše. Poudaril je tudi pomen in ugled našega kluba, ki je v preteklem letu praznoval jubilejno 20. obletnico, kar si štejemo za izjemno priznanje, hkrati pa nam to predstavlja zavezo k nadgrajevanju našega znanja in poslanstva, ki ga vidimo predvsem v izobraževanju, druženju in humanitarnem delovanju.

Preteklo leto smo se udeležili kar nekaj dogodkov; eni so potekali v domeni našega kluba, drugi v organizaciji drugih klubov, spret tretji na zveznem nivoju.

Obudili smo spomine na najodmevnejši dogodek preteklega leta, na jubilejno 20. obletnico našega kluba, ki smo jo slovesno praznovali 19. januarja v Grajski pristavi Ormož. Enajstim članicam, Jožici Bokša, Tončki Perc, Mariji Benčik, Marti Zorec, Mileni Milosavljević, Ireni Žinko, Marinki Vajda, Anici Ratek, Mariji Kolmanič, Vesni Honomihl in Mariji Horvat, so bila ob tem dogodku podeljena tudi priznanja za 20. let aktivnega sodelovanja v klubu.

Na lanskem, 21. zboru članov v Gostilni Prosnik v Ormožu, so bili izvoljeni novi organi kluba za naslednje 2-letno mandatno obdobje, dosedanjo predsednico Natašo Kukovec sem nasledila Manica Hartman. Marca smo se udeležili zbora članov ptujskih kolegic in si na njihovo povabilo decembra ogledali še praznično Budimpešto. Maja smo se podrobneje seznanili z izdelki JUST, ki nam jih je predstavila Katja Volgemut, sproščeno in veselo pa je bilo tudi na druženju ob klepetu v Pizzerii & Grill Krapek v Ormožu in po oktobrski seji v prostorih Občine Ljutomer. Šest članov in enaintrideset zunanjih udeležencev je konec avgusta potovalo na izlet v Srbijo, na ogled Vinarije Zvonko Bogdan, Krajinskega parka Palići in Subotice. Za organizacijo in izvedbo izleta je odlično tudi tokrat poskrbela naša podpredsednica Albina Lukner. V preteklem letu nam ni uspelo izvesti izobraževalnih tečajev v izvedbi Ljudske univerze Ormož, smo se pa z veseljem in v lepem številu (petnajst članov) udeležili prednovoletnega srečanja pri članici Aniti Štrucl in pohoda po Kogu.

Tudi v lanskem letu smo poskrbele za dobrodelno noto naših srečanj in sicer na oktobrskem jesenskem srečanju celjskih kolegic, tamkaj zbrana sredstva so bila namreč podarjena celjski članici, ki ima hčer s posebnimi potrebami; letošnjo jesensko srečanje pa bo potekalo v Trebnjem in bo prav tako obarvano z dobrodelnostjo.

V letu 2018 so nas na motivacijskih dnevih razvajale koroške kolegice, v letošnjem letu pa smo uživale v gostoljubju dolenjskega kluba. Slednji je v preteklem letu organiziral v sodelovanju z Zvezo klubov tajnic in poslovnih sekretarjev Slovenije 1. Dan Zveze v Beli krajini, ki je po udeležbi prekašal vse dogodke, saj se nas je zbralo kar 137 članic iz vse Slovenije. Tako množično udeležbo pričakujemo tudi na 2. Dnevu Zveze 6. aprila v Velenju, ko bomo svečano praznovali tudi 25. obletnico Zveze. Dan bo namenjen druženju, izobraževanju in pridobivanju novih znanj in veščin, saj bosta z nami tudi dve odlični predavateljici Saša Einsiedler in Martina Razdevšek, hkrati pa bodo ob tem dogodku podeljena tudi zvezna priznanja posameznim članom. Iz našega kluba bosta priznanje prejela Martina Klement (srebrno) in Danilo Lukner (zlato) priznanje. Letošnji največji izobraževalni dogodek Kongres pisarniške odličnosti ADMA za zaposlene v poslovni asistenci, pa bo potekal tako kot že leta poprej v mesecu maju v Portorožu.

Ker se zavedamo, da je zdravje naše največje bogastvo, bodo tudi aktivnosti v tem letu obsegale kakšno predavanje na temo zdravja in dobrega počutja. 28. februarja smo tudi že izpeljale izobraževanje na temo slovenščine; z nami je bila predavateljica prof. Aleksandra Štih iz Gimnazije Ormož in izvedele smo marsikaj poučnega, kar nam bo prišlo zelo prav v naših službenih sredinah, kot tudi v zasebnem življenju, saj se zavedamo, da je treba naše znanje nadgrajevati in pridobivati nove informacije in izkušnje, da bomo uspešni na delovnem mestu in da bomo lahko tudi samozavestnejši pri vsem kar počnemo.

Tudi v letošnjem letu si bomo prizadevali, da bi pridobili kakšnega novega člana oz. članico. Razveselili smo se naše nove članice Anite Pevec, ki je bila na 22. zboru prvič z nami. Zaželeli smo ji toplo dobrodošlico, predvsem pa dobro počutje v našem klubu in pridobitev novih znanj. Na zboru smo se z majhno pozornostjo in priznanjem zahvalili tudi našim aktivnim članicam in članu, ki že več let aktivno sodelujejo v klubu in prispevajo k naši skupni 22-letni zgodbi. Priznanje so prejeli Zinka Hartman, Marija Poplatnik (za deset let) ter Anica Kosajnč, Ivanka Govedič, Marta Rizman ter Albina in Danilo Lukner (za dvajset let).

Še naprej se bomo trudili za prepoznavnost kluba v ožjem in širšem okolju, še posebej pa za pridobivanje sponzorskih in donatorskih sredstev. Občine Središče ob Dravi, Sveti Tomaž, Ljutomer in Ormož so naši vsakoletni donatorji, za kar smo jim še posebej hvaležni. V letošnjem letu smo že tudi pridobili novo donacijo, in sicer podjetja Gregurec za kar iskrena zahvala članici Nataši Kukovec. Ob tem gre iskrena zahvala tudi drugim donatorjem oz. sponzorjem, ki so nam srčno ponudili svojo pomoč ob praznovanju 20-letnice kluba (Mastnak Boris s.p., Fiposor d.o.o., Elektro Masten, Šic d.o.o. Ljutomer, Hergula Davorin s.p., Knjigovodski servis Brigita Šoštarič s.p., Avtocenter Ormož, Optika Safir, Cvetličarna Irena, Tempelj obilja Ormož, Cvetličarna Daisy Ormož, Ahac d.o.o., Gasilska zveza Ormož, Jeruzalem Ormož SAT, Pokrajinski muzej Ptuj Ormož, Puklavec Family wines, Agencija klopotec Ormož, Tovarna sladkorja Ormož, Avtohiša Trbuc, Komunalno podjetje Ormož, Stari Rogljiček Ljutomer, Štajerles trade d.o.o. in podjetje Opsen Ormož).

Naj svoje pisanje sklenem z besedami naše zvezne predsednice Suzi Asfour, ki se zahvaljuje vsem, ki smo v vseh teh letih gradili našo stanovsko združenje, ki smo prevzeli dediščino in ki s svojo sedanjo aktivno dejavnostjo, svežo energijo in pozitivno naravnanostjo tlakujemo pot našemu združenju v prihodnost.

Zatorej prijazno vabljeni vsi, ki si želite našo uspešno zgodbo peljati skupaj z nami.

Več o naših izpeljanih aktivnostih najdete tukaj.

Manica Hartman,
predsednica Kluba tajnic in poslovnih sekretark Prlekije



Več v Družabno