Gasilci PGD Benedikt bodo dobili novo gasilsko vozilo

Stotnija benediških gasilk in gasilcev na letnem zboru o delu v letu 2018

Prlekija-on.net, sreda, 20. marec 2019 ob 07:56
V Benediktu so ponosni na svoje gasilce

V Benediktu so ponosni na svoje gasilce

V Gostišču na kmetiji z nastanitvijo Kaučič v Trsteniku je potekal letni zbor Prostovoljnega gasilskega društva Benedikt, ki je bilo ustanovljeno leta 1927, vanj pa je vključeno 113 članov in članic. Zbora, na katerem je bila stotnija članov in gostov, so se udeležili tudi župan občine Benedikt, mag. Milan Repič, ravnatelj OŠ Benedikt Aljoša Bradač, predstavnik GZ Lenart, delegati številnih sosednjih društev ter pobratenega PGD Kamniška Bistrica.

Na zboru, katerega je s svojim nastopom popestrila mlada harmonikarka Aleksandra Fišer, je o delu in aktivnostih društva v letu 2018 ter načrtih za prihodnje, poročal predsednik društva Franc Lakner. Kot je bilo razbrati iz njegovega poročanja, je društvo v preteklem letu izvedlo številne aktivnosti. Pri tem je poudaril, da je bilo dobro sodelovanje z občino, OŠ, župnikom Marjanom Rolo ter tudi z drugimi društvi, ki delujejo v občini. Ob tem so se gasilci udeleževali številnih gasilskih tekmovanj v okviru društev, GZ Lenarta in tudi na Hrvaškem. Člana gasilskega društva pa sta bila ob občinskem prazniku deležna občinskih priznanj. Drago Rajšp je prejel bronasti grb občine, Jože Maurič pa zlati grb občine Benedikt. Lakner je spregovoril tudi o nabavi gasilskega vozila GVM1, katerega vrednost je 50.000 evrov in bi ga naj svojemu namenu predali ob praznovanju letošnjega občinskega praznika. Operativno poročilo je podal tudi poveljnik društva Gregor Jančič, ki je med drugim dejal, da so gasilci skozi leto opravili več intervencij, v katerih so reševali ljudi in imetja. Na žalost pa je bila v Bačkovi, kjer sta v hiši zgoreli dve starejši osebi, pomoč prepozna.

Prisotne so pozdravili tudi gostje, med njimi župan mag. Milan Repič, ki se je gasilcem zahvalil za njihovo humano dejavnost, s katero pomagajo občanom Benedikta pri elementarnih in drugih nesrečah. Dejal je tudi, kako je vesel, da se v društvo vključujejo mladi, ki so garant za obstoj društva. Svoj nagovor je zaključil z besedami: »Gasilci ste med občani spoštovani«. Društvo je ob tej priliki podelilo številna priznanja in pohvale, ki so jih izročali župan, predsednik Franc Lakner in poveljnik Gregor Jančič, ter sprejeli v svoje vrste devet novih članov. Zbor so zaključili z druženjem, kjer je za dobro voljo poskrbel DUO Bojan in Andrej.

Foto: Ludvik Kramberger



Več v Kultura in izobraževanje