Razstava in koncert posvečena »ženskima praznikoma«

Slikarka Tamara in mladi glasbeniki ob dnevu žena in materinskem dnevu

Prlekija-on.net, petek, 22. marec 2019 ob 17:29
Dan žena in materinski dan v DSO Gornja Radgona

Dan žena in materinski dan v DSO Gornja Radgona

Podobno kot praktično skozi celo leto, je tudi v mesecu marcu v Domu starejših občanov (DSO) Gornja Radgona zelo prijetno, živahno in veselo. Seveda so tokrat v ospredju, poleg prihoda pomladi, prebujanja narave in cvetja ter ženitve ptic, predvsem ženske. Ena osrednjih tokratnih prireditev, ki je bila namenjena, kot je uvodoma povedal direktor mag. Marjan Žula, obeležitvi praznikov žensk, 8. marca in materinskega dne, je pobožala duše vseh prisotnih. Poleg stanovalk in stanovalcev DSO, so številni svojci in zunanji obiskovalci, bučno zaploskali vsem akterjem tega dogodka, ki je bil ponovna potrditev temu, da radgonski dom intenzivno, dobro in uspešno sodeluje tudi z lokalnim okoljem oziroma skupnostjo.

V prvem delu prireditve je direktor Žula spregovoril nekaj besed o slikarki Tamari Špitalič Škorić, ki razstavlja v prostorih doma. Njena postavitev slikarskih del nosi naslov »Tole ti moram povedati« in zajema tematiko iz vsakdanjega življenja, ki nam je blizu. A kljub temu so njena dela močno čustveno angažirana ter pritegnejo s svojimi motivi. Avtorica pravi, da »njene barve in oblike želijo živeti svoje življenje, ki posnema razpoloženje in karakter časa, prostora, ljudi, narave, predmetov...«, torej vse to, kar bi gledalcu rada povedala.

Sledil je nastop učencev radgonske Zasebne glasbene šole Maestro, ki se zelo rada odzove povabilu in je v bistvu reden gost na prireditvah v DSO Gornja Radgona. Pestra paleta instrumentov, iz katerih so mladi glasbeniki izvabljali zvoke, je pomenila za poslušalce zanimivo in zelo lepo doživetje. Zaigrali so: Aljaž Hari, Tjaša Štanta, Nina Gradišnik, Ina Ješovnik, Gal Rakuša, Nuša Magyar, Maja in Iva Racman, Brin Rues, Deni Perko, Darma Ketiš, Tian Giurgiutti in Evelin Novak. Poslušalci so lahko uživali ob skladbah različnih stilskih obdobij in glasbenih oblik. Direktor DSO se je ob koncu prireditve zahvalil z majhnim, a lepim spomladanskim šopkom, najprej direktorici ZGŠ Maestro, Meliti Vulc, nato pa še slikarki Tamari Špitalič Škorić. Prisotne stanovalke in stanovalce doma je povabil na naslednje kulturne dogodke v DSO Gornja Radgona ter se zahvalil vsem nastopajočim, njihovim mentorjem, pa tudi poslušalcem.



Več v Kultura in izobraževanje