Čira-čara-bum v Radencih

Tretja Mini čarovniška noč za najmlajše

Filip Matko, petek, 29. oktober 2010 ob 22:301
Čarovnica

Čarovnica

Na terasi hotela Radin v Radencih je v petek, 29. oktobra, od 16. ure dalje bilo pravo shajališče čarovnic in čarovnikov, od najmlajših do najstarejših, od blizu in daleč. Bila je to tradicionalna Mini čarovniška noč, že tretja po vrsti, v prelepem sončnem jesenskem popoldnevu.

Začelo se je s kreativnimi delavnicami za otroke, ki so jih pripravile vzgojiteljice radenskega vrtca Radenski mehurčki: izdelovanje lutk (čarovnic in strahcev), izpolnjevanje pobarvank... Na priložnostnih stojnicah je vse pričakalo čarovniško pecivo ter hladni čarovniški napitki. Kuharji in peki so dodali svoje: čarovniške palačinke in pečene kostanje ter tople čarovniške napitke (najbolj za odrasle seveda). Prave čarovniške »zvarke« pa so čarovnice kuhale v bakrenih kotličkih, pod katerimi so ognjeni zublji švigali iz suhih polen.

Sledila je čarovniška »bingo tombola«, kjer ni manjkalo nagrad. Ob tej so še kako vneto sodelovali tudi starši, stari starši, tete in strici najmlajših čarovnic in čarovnikov. Ti so ob glasni glasbi še zaplesali in se dolgo veselili ter se podali na iskanje čarovniškega zaklada. Do večernih ur je trajalo čarovniško veselje, ki se ga najmlajši že vnaprej veselijo tudi v prihodnjem letu.


Več v Družabno