Smeti sodijo v smetnjak - Dajmo se tega držati!

Radgončani izvedli pomladno čistilno akcijo. Tokrat nekoliko manj, a še vedno veliko smeti.

Prlekija-on.net, sobota, 23. marec 2019 ob 19:33
Čistilna akcija v Gornji Radgoni

Čistilna akcija v Gornji Radgoni

Ob svetovnem dnevu voda so PGD Gornja Radgona, GA-PO-RA in Lions klub Gornja Radgona pripravili tradicionalno čistilno akcijo v mestu Gornja Radgona in bližnji okolici. Tokrat so predvsem čistili obrežje reke Mure in tudi bližnjo okolico. "V naši neposredni bližini je prelepi biser narave, reka Mura. Na žalost pa se lepote ne zavedajo vsi, in jo namerno uničujejo z odlaganjem smeti. Zato smo vsi, ki želimo, da se okolica ohrani čista, da bodo tudi naši zanamci lahko uživali in preživljali prosti čas v čisti in neokrnjeni naravi, spet organizirali čistilno akcijo, da vsaj del porečja in reke očistimo smeti, ki jih neodgovorni odlagajo ob porečju, čeprav jim komunalne službe omogočajo brezplačno odlaganje na odlagališčih", je ob tej priložnosti dejal Tadej Pintarič, predsednik Lions kluba Gornja Radgona, ki je izrazil upanje, da bodo vsi občani upoštevali njihove napore, tisti neodgovorni posamezniki pa da se bodo v bodoče bolj odgovorno obnašali do naravnega okolja sploh.

Po nekaj urah "pospravljanja" za drugimi, vse od gasilskega domu v Gornji Radgoni in "fontan" ob reki Muri, pa do Lisjakove struge in meje z občino Radenci, je okoli 50 udeležencev spoznalo, da je letos sicer bilo nekoliko manj odpada in smeti, kot lani, a še vedno ga je bilo preveč. "Drži, saj smo pobrali več odpadkov, kot smo pričakovali. Najštevilčnejši odpadki so bili: plastenke, pločevinke, steklenice, razni plastični izdelki ter drugo, kar nikakor ne sodi v naravno okolje. Smeti spadajo v smetnjak! Dajmo se tega držati!" pa je povedal Denis Zupančič iz PGD Gornja Radgona.

Vsekakor pa ne gre prezreti, čeprav je akcija bila uspešna, da je udeležba bila bolj kot ne skromna in to so vedno praktično isti ljudje. Za primerjavo pa kaže omeniti, da je podobna akcija nekoliko prej potekala le nekaj deset metrov stran, v Podgradu, kjer pa je prišlo več ljudi, ki jim ni vseeno kakšno je njihovo okolje, kot je to bilo v mestu Gornja Radgona.



Več v Kultura in izobraževanje