V Ljutomeru zapeli pevski legendi, Tereza Kesovija in Helena Blagne

Tereza Kesovija, ki je nedavno obeležila 60 let kariere ter Helena Blagne, najuspešnejša slovenska pevka vseh časov, sta predstavili repertoar najbolj prepoznavnih pesmi

Prlekija-on.net, nedelja, 24. marec 2019 ob 07:29
Tereza Kesovija in Helena Blagne

Tereza Kesovija in Helena Blagne

V soboto, 23. marca, sta v dvorani ŠIC v Ljutomeru na koncertu ob materinskem dnevu zapeli dve pevski legendi, Helena Blagne in Tereza Kesovija. Tereza Kesovija, izjemna umetnica, ki je nedavno obeležila 60 let kariere ter Helena Blagne, najuspešnejša slovenska pevka vseh časov, sta predstavili repertoar najbolj prepoznavnih pesmi.

Helena Blagne je najuspešnejša slovenska pevka vseh časov, doma in po svetu je namreč prodala več kot dva milijona plošč. Pevka, ki je zaznamovala slovensko glasbeno sceno in zmagovalka številnih festivalov (MMS, Splitski festival, Makfest, Ohridski festival, Eurofest) je v karieri uprizorila že preko 4.000 koncertov in nastopov.

Tereza Kesovija pogosto pravi, da sta glasba in oder njeno življenje in njena največja radost, njena glasbena pot pa je bila od nekdaj zelo razgibana - njen glas je osvajal tako domače kot tuje občinstvo. Mnoge pesmi, ki so bile napisane za Terezo s strani najbolj uveljavljenih glasbenikov in pesnikov, so danes postale zimzelene. Tereza je posnela preko tisoč pesmi, ima preko 50 objavljenih albumov, uspešno kariero v tujini ter glas, ki še vedno, že polnih 60 let, z enakim žarom osvaja občinstvo.

Del tega je občinstvo, predvsem starejše, doživelo v Ljutomeru, koncertu pa je med drugim prisluhnila tudi Salome.



Več v Družabno