Naleteli na minometno mino in dve topovski granati iz druge svetovne vojne

Na območju naselja Obrež pa je manjši pes ugriznil otroka

Prlekija-on.net, torek, 2. april 2019 ob 08:19
80 milimetrska minometna mina (simbolična fotografija)

80 milimetrska minometna mina (simbolična fotografija)

Policisti Policijske postaje Ormož so v ponedeljek, 1. aprila, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. Ob 14:00 uri so bili obveščeni o najdbi neeksplodiranega ubojnega sredstva na območju naselja Šalovci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da gre za 80 mm minometno mino iz II. svetovne vojne. Ob pregledu okolice sta bili še najdeni dve 75 mm topovski granati, prav tako iz II. svetovne vojne. Za odstranitev so poskrbeli delavci Regijskega centra za obveščanje.

Ob 15:40 uri so bili obveščeni, da je na območju naselja Obrež manjši pes ugriznil otroka, kateri je zadobil telesne poškodbe. Zoper lastnika bo zaradi kršitve Zakona o zaščiti živali izdana odločba v hitrem postopku. Prav tako bodo na Upravo RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin podali predlog za uvedbo postopka o prekršku.

Ob 17:10 uri so na Policijski postaji sprejeli predlog za pregon kaznivega dejanja Kršitve temeljnih pravic delavcev. Po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na državno tožilstvo.

Ob 20:27 uri so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije in udeležbo divjadi. Patrulja je na kraju udeležencu izdala obvestilo o odstopu od ogleda.

V torek bodo opravljali redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bodo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, kršitve pešcev). V času od 1. 4. pa do 7. 4. 2019 poteka poostren nadzor v cestnem nadzor po hitrosti



Več v Črna kronika