Marko Jerebič postal komedijant festivala v Pekrah

Nagrado je dobil za vlogo Roberta v predstavi Katastrofalna večerja

Prlekija-on.net, torek, 2. april 2019 ob 20:30
Marko Jerebič v vlogi Roberta

Marko Jerebič v vlogi Roberta

Marca je v Pekrah potekal 15. Festival komedije, kjer je zmagala predstava Decameron, Šentjakobskega gledališča iz Ljubljane v režiji Primoža Ekarta in posodobitvi Janeza Usenika. Najboljša režiserka je Maja Gal Štromar s predstavo Norci v izvedbi Koroškega deželnega teatra iz Slovenj Gradca.

Naslov komedijantke festivala je osvojila Anka Eržen za vlogi Monice Bellucci Trapattoni in Pierluigia Colline v komediji Prevare avtorice Jere Ivanc in v izvedbi KD Janeza Jalna iz Notranjih Goric, komedijant festivala pa je postal Marko Jerebič z vlogo Roberta v predstavi Katastrofalna večerja v izvedbi gledališke skupine KD Ivana Kaučiča iz Ljutomera. Ljutomerski gledališčniki so komedijo Katastrofalna večerja premierno uprizorili 18. januarja 2018.

Posebno priznanje za izvirno glasbo in vokalno interpretacijo v predstavi Za zmeraj sta prejeli Nataša V. Trseglav in igralska skupina Gledališča Toneta Čufarja Jesenice. Žirija občinstva je za najboljšo izbrala predstavo Partnerska poroka avtorja in režiserja Toneta Partljiča v izvedbi gledališke skupine Kulturnega društva Pekre - Limbuš.



Več v Kultura in izobraževanje