Milan Brglez na obisku v Prlekiji

Torkov pouk je na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer 2. aprila popestril obisk mednarodnega politologa, Milana Brgleza

Meta Štuhec, sreda, 3. april 2019 ob 11:16
Milan Brglez na GFML

Milan Brglez na GFML

Milan Brglez je svoj obisk Prlekije in Prekmurja začel s predavanjem in diskusijo na temo Evropske unije in človekovih pravic, katere so se udeležili predvsem debaterji in dijaki z družboslovnimi predmeti na maturi. G. Brgleza, ki je med drugim tudi kandidat za evroposlanca, je spremljala bivša dijakinja ljutomerske gimnazije in diplomantka FDV, Staša Tkalec, ki je študij zaključila kot tretja najboljša magistrantka mednarodnega podiplomskega programa v svoji generaciji.

Prisotni so se pogovarjali o načinih integriranja beguncev, o vprašanju varnosti in morale, kar se tiče žice na meji, o sankcijah, ki sledijo ko se kršijo človekove pravice, vzponu populizma in ideoloških nazorov, ki simpatizirajo s fašizmom in nacizmom ter o nalogah zakonodajnih, sodnih in izvršilnih organov.

Gosta sta dijakom podelila majhno pozornost - Ustavo Republike Slovenije.

Po končanem predavanju na ljutomerski gimnaziji je Brglez obiskal še Panorganix, večgeneracijski center Mensana in Expano ter si ogledal film »Za Prekmurje gre!«.

Foto: Ludvik RoganKomentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Kultura in izobraževanje

Meškove pohodne poti

Meškove pohodne poti so pritegnile blizu 200 ljudi

ponedeljek, 17. junij 2024 ob 19:10
Sprejem najuspešnejših učencev pri županu

Župan sprejel najuspešnejše učence

ponedeljek, 17. junij 2024 ob 16:42
Uspehi učencev POŠ Cven

Uspehi učencev POŠ Cven na natečajih

ponedeljek, 17. junij 2024 ob 09:48