Mislimo zeleno, ustavimo korozijo

Prlekija-on.net, nedelja, 7. november 2010 ob 12:311
Mislimo zeleno, ustavimo korozijo

Mislimo zeleno, ustavimo korozijo

V okviru projekta Zelena Slovenija, pod okriljem Ministrstva za okolje in prostor ter v sodelovanju s pokroviteljem Pocinkovalnica Celje je potekal okoljski izobraževalni natečaj za srednješolce »Mislimo zeleno, ustavimo korozijo.«

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer se je odzvala na natečaj in osvojila glavno nagrado za najboljšo rešitev pocinkanja iz okoljevarstvenega vidika. Dijakinje z mentorico prof. Matejo Godec so se odločile izročiti nagrado vrtcu v Stročji vasi. V vrtcu smo se odločili za pocinkanje dveh otroških igral in sicer vlak in avto.

V petek 08.10.2010 smo pripravili v vrtcu Stročja vas slavnostno predajo pocinkane izbrane jeklene konstrukcije. Z uvodnim nagovorom je ravnateljica OŠ Stročja vas in vrtca g. Marica Fijavž pozdravila prisotne: direktorja Pocinkovalnice Celje g. Jureta Ferleža, mentorico g. Matejo Godec z dijakinjami, FIT Media g. Tanjo Pangrl ter novinarja Miha Šoštarič.

Sledil je ogled  kratkega posnetka nagrajenk ter predstavitev pocinkanja. Otroci vrtca so se predstavili s folklorno točko in zapeli vrtčevo Eko himno.

Ob zaključku prireditve smo se fotografirali na pocinkanih igralih, direktor Pocinkovalnice  g. Jure Ferlež pa nam je zaželel vse dobro.


Več v Narava