Velikonočno žegnanje v Šalincih

V daljavi se je slišalo pokanje s konca naselja, kjer izkušeni fantje (in tudi dekle) pripravijo varno in glasno spremljavo velikega praznika

Prlekija-on.net, sobota, 20. april 2019 ob 19:59
Velikonočno žegnanje v Šalincih

Velikonočno žegnanje v Šalincih

Po nekaj letih deževnih sobot, je tokrat vreme tradicionalni žegen v domači kapeli obdarilo s toplim soncem. Naš župnik g. Štefan Vinkovič, se je k naši dvajset let stari kapeli, pripeljal s svojim starim, svetlečim avtomobilom in polnim prtljažnikom dobrot za otroke, ki jih je na srečo v našem kraju kar veliko. Gospod župnik se je javno zahvalil vsem darovalcem, ki so omogočili izgradnjo kapele, ureditev notranjosti in okolice. Posebej je omenil skrb posameznikov za urejen videz kapele in okolice. Po molitvi, katero so spremljali vsi prisotni, je v kapeli blagoslovil jedi, ki so jih krajani prinesli v ličnih in okrašenih košaricah. Kaj je bilo v košaricah, se ne vidi, verjetno pa ni manjkalo šunke, pirhov, hrena, prazničnega kruha, slovenske potice in še kaj. Po blagoslovu, pa je župnik razveselil še otroke z vrečkami sladkarij. Po kratkih razgovorih, pa so se vsi razšli.

V daljavi se je slišalo pokanje s konca naselja, kjer izkušeni fantje (in tudi dekle) pripravijo varno in glasno spremljavo velikega praznika. Organizatorji pa ne pozabijo na hrano in pijačo brezplačno. Stroške seveda skušajo pokriti s prostovoljnimi prispevki. Torej se bomo med prazniki še srečevali na zavarovanem prostoru, se družili in pogovarjali o vsemogočem. Žal je tem za razgovor v kraju zares veliko.

Na koncu so si vsi krajani voščili lepe svetke.

GJ



Več v Kultura in izobraževanje