V ormoški knjižnici gostili Milana Petka Levokova

Milan Petek Levokov je izredno produktiven pisatelj in pesnik za otroke, mladino in odrasle

Prlekija-on.net, četrtek, 25. april 2019 ob 20:51
Milan Petek Levokov v ormoški knjižnici

Milan Petek Levokov v ormoški knjižnici

Odkar je Unesco 23. april proglasil za svetovni dan knjige, ga slavimo po vsem svetu, na Slovenskem kar cel teden. Množici dogodkov, usmerjenih k dvigovanju zavesti o branju se pridružujejo tudi v Ormožu kot partnerskem mestu, saj se zavedajo pomena in moči branja.

V goste so povabili Milana Petka Levokova, domačina, ki je otroštvo preživel v Veliki Nedelji, po študiju prava na ljubljanski univerzi, pa že nekaj časa živi in ustvarja na Primorskem, kjer dela kot sodnik na sodišču v Novi Gorici.

Milan Petek Levokov je izredno produktiven pisatelj in pesnik za otroke, mladino in odrasle. Piše poezijo, romane in kratko prozo, znanstveno fantastiko, humor in satiro, postmoderno in potopisno prozo, realistične novele in pravljice. Izdanih ima že več kot 30 knjig pri različnih slovenskih založbah in v zamejstvu. Velja za izjemnega mojstra zgodb s presenetljivimi konci in liki preprostega človeka.

Z gostom se je pogovarjal Orlando Uršič, direktor in glavni urednik založbe Litera, pri kateri Milan Petek tudi izdaja svoja dela. Najbolj svež je roman Fant z zlato kitaro.

Obiskovalci so dobili odgovore na mnoga vprašanja, med drugim tudi, od kod črpa moč in navdih za pisanje, kako ga je določala Prlekija in kaj mu pomeni Primorska, kdo piše bolj zanimive zgodbe, življenje sodnika ali domišljija?

Naj branje tudi vam opogumljanja duha, bistri poglede in širi zavest.



Več v Kultura in izobraževanje