Nov mejnik v številu dnevnih obiskovalcev stolpa Vinarium

Za prvi maj 2.121 obiskovalcev na stolpu Vinarium

Prlekija-on.net, četrtek, 2. maj 2019 ob 11:201
Stolp Vinarium, foto: Sara Vinkovič

Stolp Vinarium, foto: Sara Vinkovič

Razgledni stolp Vinarium je na letošnji prvi maj zabeležil rekordno število obiskovalcev, ki so vstopili na najvišji stolp v deželi, to je 2.121! Doslej je bil rekorden obisk zabeležen prav tako 1. maja pred dvema letoma, ko je stolp obiskalo 1.912 obiskovalcev.

Praznični dnevi sicer veljajo za najbolj obiskane na lendavski turistični atrakciji, ki jo letno obišče nekaj manj kot 100.000 obiskovalcev; skupno število obiskovalcev od otvoritve 2. septembra 2015 pa vse do konca letošnjega aprila je več kot 330.000. Prav včerajšnji dan velja za vrhunec po številu prodanih vstopnic, ko je bila presežena meja 2.000 - o čemer priča tudi vrsta za ogled, ki se je vila skorajda vse do glavne ceste.

Obiskovalci so tako včeraj v sklopu organiziranega prvomajskega praznovanja na stolpu imeli možnost nakupa na stojnicah z lokalno ponudbo izdelkov, okrepčali so se lahko z langošem, domačim narezkom ter se posladkali z votlim kolačem ter okusili vino lokalnih vinarjev. Obiskovalce je dopoldne pozdravil tudi župan Občine Lendava Janez Magyar, ki je množici zaželel prijeten praznik dela in jim dobro počutje na stolpu. Za zabavo je skrbel glasbeni duo, ki je obiskovalce zabaval vse do poznega popoldneva. 

Obiskovalci so si prav tako že lahko ogledali novo v nizu razstav v kupoli razglednega stolpa, kjer so velikonočne pirhe štirih dežel v razstavnih vitrinah zamenjale panjske končnice. Razstava z nazivom Pridni kot čebele je nastala v sodelovanju lendavskega društva čebelarjev in Dvojezične osnovne šole II Lendava in bo na ogled ves maj - ko se obeležuje tudi svetovni dan čebel. 

Sicer pa je stolp s 1. majem prešel tudi na daljši obratovalni čas, in sicer med 9.00 in 21.00; tudi v prihodnje se obetajo dogodki, povezani s kulinariko, kulturo in športom, ki popestrijo dogajanje na lokaciji. Sam stolp pa je očitno tudi privlačna lokacija za posebne trenutke, pred dnevi se je namreč na vrhu stolpa zaročil mlad nizozemski par. 

Foto: Tomaž GaličVeč v Družabno