Amalija in Vinko Stramič obeležila zlato poroko

Na vprašanje, kaj jo je vezalo v dolgem zakonu sta dejala, da delo, ljubezen in otroci. In tako bo tudi v bodoče, v domu, ki je zelo lepo okrašen z rožami

Prlekija-on.net, sobota, 4. maj 2019 ob 11:10
Delo, ljubezen in otroci že pol stoletja trdno vežejo Vinka in Amalijo Stramič, foto: Ludvik Kramberger

Delo, ljubezen in otroci že pol stoletja trdno vežejo Vinka in Amalijo Stramič, foto: Ludvik Kramberger

V občini Sveti Jurij ob Ščavnici je kar nekaj parov, ki so dočakali visok zakonski jubilej. In med njimi sta tudi Amalija in Vinko Stramič iz Dragotincev, ki sta obeležila zlato poroko, torej 50-letnico skupnega zakonskega življenja. Oba izhajata iz kmečkih družin, zato sta se vse življenje posvetila kmetovanju. Amalija se je rodila leta 1949 na Rožičkem Vrhu, Vinko pa leta 1941 v Dragotincih, kjer je prevzel 12 ha veliko kmetijo, kjer sedaj obdelujejo 100 ha zemljišč in se ukvarjajo s prašičerejo. Njun zakon razveseljujejo otroci Mojca, Vinko, Jožica in Sonja. Veliko veselja pa jima v hišo prinaša devet vnukov in pravnukinja Neža, ki ju radi obiskujejo.

Sedaj, ko sta v pokoju, imata več časa za sebe, če pa je potreba pa pomagata tudi mladim gospodarjem, kolikor zmoreta. Vključena sta v Društvo upokojencev Sv. Jurij ob Ščavnici, kjer se družita s sovrstniki, rada pa se udeležujeta tudi izletov. Amalija je v preteklosti rada pekla kmečke dobrote v krušni peči. Njenih dobrot, zlasti prleških gibanic pa so bili deležni tudi obiskovalci gasilskih veselic, ki jih je prirejalo PGD Dragotinci.

Kot sta nam povedala, sta srečna, da sin Vinko z ženo Anito nadaljuje kmečko tradicijo. Na vprašanje, kaj jo je vezalo v dolgem zakonu sta dejala, da delo, ljubezen in otroci. In tako bo tudi v bodoče, v domu, ki je zelo lepo okrašen z rožami.