Občina Sv. Jurij ob Ščavnici ima končno potrjen osnutek predloga proračuna

Iskre so se kresale glede problematike izvajanja koncesijske pogodbe za vzdrževanje cest in zimske službe

Branko Košti, sobota, 11. maj 2019 ob 08:08
5. redna seja Občinskega sveta Občine Sveti Jurij ob Ščavnici

5. redna seja Občinskega sveta Občine Sveti Jurij ob Ščavnici

Na 5. seji, v sredo, 8. maja, je Občinski svet Občine Sv. Jurij ob Ščavnici, brez kakšne vsebinske razprave, soglasno, z desetimi glasovi (svetnik Alojz Štuhec je bil opravičeno odstoten), potrdil osnutek Predloga proračuna občine za leto 2019. Gladka potrditev predloga proračuna pa ne pomeni, da je bila seja manj vroča od preteklih štirih (ena se sploh ni pričela) v tem mandatu, odkar Občino ponovno vodi župan Anton Slana. Zapletlo se je že pri določanju dnevnega reda, saj je svetnik Mirko Ljubec, predsednik Odbora za gospodarske javne službe in gospodarske zadeve, tudi član svetniške skupine Naprej, predlagal umik 10. točke dnevnega reda »Seznanitev občinskega sveta z izvajanjem obvezne gospodarske javne službe vzdrževanja cest in izvajanjem zimske službe – poročevalec župan in OU« in zahteval, da se kot 7.točka, na dnevni red uvrsti » Razjasnitev problematike vzdrževanja krajevnih cest zaradi nepotrditve načrta izvajanja koncesijske pogodbe – poročevalec predstavnik koncesionarja GWM Weindorfer Aleš Adanič«. S predlogom je uspel, saj je bila točka izglasovana na dnevni red.

Aleš Adanič iz podjetja GMV Weindorfer je v uvodu v to točko povedal, da je razlog slabega stanja na cestah navodilo s strani OU, da koncesionar lahko izvaja le naročena dela. Župan Slana mu je oporekal, saj da koncesijska pogodba določa koncesionarju okvir za opravljanje del. Svoje trditve slabega, površnega in nepravočasnega izvajanja določb koncesijske pogodbe je podkrepil s slikovnimi posnetki. Koncesionarju je očital tudi neodgovoren, neprofesionalen in neposloven odnos do koncendenta. Zaradi tega je župan koncesionarju že predlagal obojestransko prekinitev koncesijske pogodbe in pri tem predlogu še vztraja.

Na seji so po skrajšanem postopku sprejeli osnutek Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o komunalnih taksah v Občini Sv. Jurij, ter potrdili predlog Zaključnega računa proračuna Občine za leto 2018.

Celoten potek seje si lahko ogledate v videu.



Več v Politika