13. Dan prijateljstva v vrtcu Mala Nedelja

Zbralo se je 240 malih in velikih pohodnikov iz vrtcev Mala Nedelja, Cezanjevci, Ljutomer, Stročja vas, Cven, Križevci, Razkrižje in Veržej

Prlekija-on.net, nedelja, 12. maj 2019 ob 19:11
13. tradicionalni Dan prijateljstva

13. tradicionalni Dan prijateljstva

Čeprav so letošnji majski dnevi bolj obarvani z dežnimi kapljicami kot s soncem, nam je majski petek bil namenjen kot zelo sončen.
Tega smo bili zelo veseli, saj smo za ta dan načrtovali že 13. tradicionalni Dan prijateljstva. Pred našim vrtcem se nas je zbralo 240 malih in velikih pohodnikov iz vrtcev Mala Nedelja, Cezanjevci, Ljutomer, Stročja vas, Cven, Križevci, Razkrižje in Veržej. Podali smo se na pohod prijateljstva, ki nas je vodil skozi vasi do Bioterm, kjer smo se odžejali in na kratko spočili. Nato nas je čakal vzpon na breg in srečno smo se vrnili do našega vrtca.

Da je pot potekala varno so poskrbeli policisti PP Ljutomer in Redarska služba, ki so nas spremljali cel čas pohoda.

Ob vrnitvi nas je pričakala pisateljica Terezija Vidovič, ki nas je pozdravila s svojim ljubečim občutkom do narave in otrok. S svojim pripovedovanjem in predstavitvijo njene najnovejše slikanice Drevesa želijo živeti, nas je potegnila v svet občudovanja in pomembnosti dreves, ne glede na to, če rastejo v mestu ali na vasi. Z otroci se je pogovarjala o živosti, pomembnosti dreves za okolje, človeka, živali, o vrstah in življenju dreves.

Nato so se otroci okrepčali z napitki, sadjem, piškoti in skupaj smo zapeli še našo himno prijateljstva.

Preden smo se poslovili, so otroci dobili še tako zaslužene medalje, ki so jih kot spomin odnesli domov.

Vsak dan je lahko lep, a Dan prijateljstva je vsako leto, leto za letom nekaj posebnega. Zato otroci in vzgojiteljice z veseljem vsako leto znova pridejo s posebnim veseljem in žarom v očeh.

Zapisala: Ksenija Kolar, pedagoški vodja vrtca Mala Nedelja
Foto: Ksenija Kolar in Silvija Filipič



Več v Najmlajši