Kaj lahko storimo zase v vsakodnevnem življenju, da si zagotovimo boljši spanec?

Andrea Cattapan na predavanju Zakaj ne morem spati, predstavil preproste rešitve za boljši spanec

Prlekija-on.net, torek, 14. maj 2019 ob 08:25
Andrea Cattapan

Andrea Cattapan

Prejšnji mesec je bilo v Večgeneracijskem centru Pomurja na Ormoški cesti 22, v Ljutomeru, zanimivo predavanje Andrea Cattapana z naslovom Zakaj ne morem spati.

Težave s spanjem so danes v porastu, kar je naravna posledica frenetičnega/divjega časa v katerem živimo. Preobremenjenost, stres, porušen bioritem in nasičenost s poplavo dnevnih informacij in stimulov iz okolice povzroči, da se telo ne more več spočiti in da še takrat ko spimo, telo pravzaprav ne počiva. Zbudimo se utrujeni, izčrpani in z obljubo, da bomo to noč spali dlje in bolje, vendar se to nikakor ne uresniči. S pomanjkanjem spanja zdrsnemo v stanje, ko smo občutljivejši, bolj razdraženi, naše telo potiskamo čez meje njegove zmogljivosti, znotraj naših celic se odvija oksidativni stres in naravno postanemo dovzetni za mnoge bolezni.

Kaj lahko storimo zase v tem začaranem krogu?

Andrea Cattapan, alkimist, naturopat, iridolog, strokovnjak za naravno medicino, nam je na razumljiv način prikazal povezavo med našim psihičnim stanjem, vsakodnevnimi navadami in fizičnim počutjem. Težave s spanjem imajo skupen vzrok v posebnostih današnjega časa, ki prinašajo velik odklon od naravnega načina življenja. Predstavil nam je, kaj lahko storimo zase v vsakodnevnem življenju, da si zagotovimo boljši spanec. Razkril nam je tudi kako cvetna terapija vpliva na naše psihično, čustveno, duševno in fizično telo in zakaj že od prvih civilizacij v vsaki kulturi najdemo to posebno obliko skrbi zase.

Kateri ste zamudili ta dogodek, se ga lahko udeležite v sredo , 15.5.2019, ob 19 h v Muzeju Splošne Knjižnice Ljutomer, Glavni trg 1.

Danilo Ivančič



Več v Kultura in izobraževanje